Depeche Mode live @ Terra Vibe

depeche-mode-live--terra-vibe-terra-vibe

ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΙΟΥ 2013

Μετά την τελευταία τους επίσκεψη πριν τέσσερα χρόνια που κατέληξε σε απογοήτευση, με τη μυστηριώδη ξαφνική αδιαθεσία του Gahan, οι Depeche Mode ήρθαν και πάλι στη χώρα μας στις 10/5. Με ένα εντυπωσιακό show, η εμφάνιση τους αποζημίωσε το διψασμένο για τα hits τους κοινό, που τους λατρεύει σταθερά τόσα χρόνια.

Οι Depeche Mode βγήκαν στη σκηνή, λίγα λεπτά μετά τις 9 μ.μ., όπως άλλωστε διευκρίνιζε το πρόγραμμα. Εκείνη την ώρα βέβαια, πολλοί ακόμα έψαχναν να παρκάρουν, να φτάσουν, να περπατήσουν όσο πιο γρήγορα τα άπειρα χιλιόμετρα μέχρι το Terra Vibe και να βρουν μια θέση ανάμεσα στους 30.000 παρευρισκόμενους. Η εισαγωγή ήρθε με το «Welcome To My World» και το «Angel», για να έρθει η σειρά των παλιών και αγαπημένων «Walking In My Shoes», του συγκλονιστικού «Black Celebration» και του «Policy Of Truth». Το videowall με την υψηλότερη ευκρίνεια που έχουμε δει σε παρόμοια shows, έκανε τη δουλειά του, με τα videoclips και τα ειδικά εφέ που είχαν επιστρατευτεί.

Τη σκυτάλη πήρε για λίγο ο Martin Gore, ερμηνεύοντας τα «Higher Love» και «When The Body Speaks», για να επανέλθει ο Dave Gahan με τα crowd pleasers «Enjoy the silence», «A Question Of Time» και «Personal Jesus».

Το πρώτο αντίο της βραδιάς ήρθε, για να πάρει τη σκυτάλη το encore, που ο Gore τραγούδησε σε ακουστική εκτέλεση το «Home», προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. Η συναυλία έκλεισε με τρία από τα απόλυτα hits τους, το «I Feel You», «Never Let Me Down Again» και «Just Can’t Get Enough». Το κοινό χόρευε στα πιο γνωστά τραγούδια, αλλά ο περισσότερος κόσμος ήταν μουδιασμένος ή απορημένος. Ίσως αυτοί που είχαν ξαναπάει ποτέ στο Terra Vibe, να βαρέθηκαν. Όπως και να έχει όμως, η αίσθηση όταν βλέπεις μια τέτοια συναυλία δεν ήταν αυτό που θα περίμενε κάποιος.

Ειδική μνεία πρέπει φυσικά, να γίνει στον Dave Gahan, που στα 51 του, και μετά από τόσες καταχρήσεις, καταφέρνει να είναι ένας συγκλονιστικός frontman, με το γνωστό του σεξουαλικό λίκνισμα, τις χορευτικές φιγούρες και τη καταπληκτική ερμηνεία. Τέτοιοι frontmen βγαίνουν σίγουρα ελάχιστες φορές.

Με λίγα λόγια, η συναυλία των Depeche Mode, κρίνεται ως άκρως επαγγελματική, με όσα θετικά και αρνητικά έχει αυτό. Άψογοι στη σκηνή, άψογοι μουσικοί με τραγούδια-ύμνους, αλλά αυτό που χρειαζόταν ήταν ίσως λίγο περισσότερη ψυχή, από το κοινό και από αυτούς. Όπως και να έχει πάντως, τα τραγούδια που έχουν γράψει, η αίσθηση της μουσικής τους που σε ταξιδεύει λίγο ψηλότερα και φυσικά η εμπειρία του να τους δεις ζωντανά, είναι αυτά που έκαναν το συγκεκριμένο show τη συναυλία της χρονιάς.

Ροζίνα Αράπη