Ακαδημαϊκές τιμές για τον Jack White

Jack-white
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΜΑΙΟΥ 2019

Πανεπιστήμιο του Ντιτρόιτ απένειμε τιμητικό διδακτορικό στον μουσικό για την συνεισφορά του στις τέχνες και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του.

Το Wayne State University του Ντιτρόιτ απένειμε ένα τιμητικό διδακτορικό στον Jack White για την μεγάλη συνεισφορά του στις τέχνες, αλλά και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του στην πόλη. Ο μουσικός υπήρξε φοιτητής στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο την δεκαετία του 1990, όμως παράτησε τις σπουδές του για να αφοσιωθεί στην μουσική.

Όπως έδειξε η ιστορία, η επιλογή του White να μην ολοκληρώσει τις σπουδές του δεν του βγήκε απαραίτητα σε κακό, αφού έγινε παγκοσμίως γνωστός με τους White Stripes και Raconteurs, μεταξύ άλλων. Παρά τις επιτυχίες, ο ίδιος πάντως δεν ξέχασε ποτέ την γενέτειρα του και παράλληλα με τις μουσικές δραστηριότητες του, ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δράση στο Ντιτρόιτ.

Δείτε βίντεο από την τελετή απονομής του τιμητικού τίτλου στον Jack White

Στην ίδια τελετή το πανεπιστήμιο τίμησε επίσης την Florine Mark, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του Weight Watchers Group και τον καθηγητή ιστορίας και ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Earl Lewis.