Πρώτη ματιά στο «Cornucopia» της Björk

bjork-cornucopia Warren Du Preez & Nick Thornton Jones
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2019

Η πρωτοποριακή παράσταση της Ισλανδής pop star με μουσικές εκπλήξεις και ψυχεδελικά visuals ανεβαίνει στην Νέα Υόρκη την Πέμπτη.

Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να γίνει η επίσημη πρεμιέρα της νέας παράστασης της Björk με τίτλο «Cornucopia» στην Νέα Υόρκη και την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη preview παράσταση. Η Björk έχει σχολιάσει πως η παραγωγή θα είναι «η πιο περίτεχνη σκηνική συναυλία μου, όπου το ακουστικό και το ψηφιακό θα δώσουν χέρια, με την ενθάρρυνση μιας εξειδικευμένης ομάδας συνεργατών».

Μαζί με την Björk εμφανίζονται επί σκηνής το γυναικείο επταμελές σύνολο φλάουτου Viibra, αρπιστής, τυμπανιστής και μια 50μελής χορωδία. Οι πρώτες κριτικές του «Cornucopia» είναι ιδιαίτερα κολακευτικές, με το Rock NYC να αποθεώνει τον συνδυασμό της «συναρπαστικής και εκπληκτικά όμορφης μουσικής» με τα πρωτοποριακά visuals εμπνευσμένα από την φύση.

Η παράσταση περιλαμβάνει 19 τραγούδια, με την Ισλανδή τραγουδίστρια να ερμηνεύει για πρώτη φορά ζωντανά τα «Body Memory» και «Future Forever» από το τελευταίο της άλμπουμ, αλλά και πιο παλιά κομμάτια που έχει να παίξει πολλά χρόνια, όπως το «Show Me Forgiveness» από το «Medúlla», το «Venus As A Boy» από το «Debut» και το «Hidden Place» από το «Vespertine».

Συνολικά η Björk έχει προγραμματίσει επτά παραστάσεις του «Cornucopia» στο The Shed της Νέας Υόρκης, από την Πέμπτη 9 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου. Παραμένει άγνωστο εάν και πότε η παράσταση θα ανέβει στην Ευρώπη.

Δείτε ένα απόσπασμα από την preview παράσταση