Επετειακή επανέκδοση του «Unknown Pleasures» των Joy Division με εναλλακτικό εξώφυλλο

Joy-division-unknown-pleasures
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2019

Το full-length ντεμπούτο του θρυλικού post-punk συγκροτήματος από το Μάντσεστερ κυκλοφόρησε πριν από 40 χρόνια.

Το εμβληματικό ντεμπούτο των Joy Division, το «Unknown Pleasures», πρόκειται να επανεκδοθεί για τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του, με ένα εναλλακτικό εξώφυλλο. Όπως έγινε γνωστό μέσω του επίσημου λογαριασμού Twitter των Joy Division, η επανέκδοση έρχεται σε κόκκινο βινύλιο 180 γραμμαρίων και ένα λευκό εξώφυλλο, που προσομοιάζει την αρχική ιδέα του συγκροτήματος για το σχέδιο.

Το πρώτο άλμπουμ του βρετανικού post-punk συγκροτήματος κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1979 και περιλαμβάνει τραγούδια όπως τα «She’s Lost Control», «Shadowplay» και «New Dawn Fades». Παραγωγός του δίσκου ήταν ο Martin Hannett, ο οποίος χρησιμοποίησε αρκετές ασυνήθιστες τεχνικές και ηχητικά εφέ για να δημιουργήσει έναν ξεχωριστό ήχο.

Το εξώφυλλο του δίσκου απεικονίζει τα ραδιοκύματα ενός πάλσαρ και φέρει την υπογραφή του Peter Saville, ο οποίος είχε σχεδιάσει αφίσες για το θρυλικό Factory club του Μάντσεστερ το 1978. Η επιλογή της συγκεκριμένης εικόνας έγινε από τον κιθαρίστα των Joy Division, Bernard Sumner.

Παρά το γεγονός ότι το άλμπουμ έλαβε θερμές κριτικές όταν κυκλοφόρησε, οι πωλήσεις ήταν σχετικά περιορισμένες και δεν κατάφερε να μπει στα charts, μέχρι την κυκλοφορία του single «Transmission». Το ενδιαφέρον για το άλμπουμ απογειώθηκε μετά τον τραγικό θάνατο του Ian Curtis το 1980. Η νέα επετειακή επανέκδοση του άλμπουμ είναι ήδη διαθέσιμη για προαγορά.