Οι Led Zeppelin γιορτάζουν την 50ή τους επέτειο με ένα ντοκιμαντέρ

led-zeppelin
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2019

«Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αφηγηθούμε την ιστορία μας για πρώτη φορά με τα δικά μας λόγια» δήλωσε ο John Paul Jones.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δημιουργία των Led Zeppelin και το θρυλικό rock συγκρότημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Bernard MacMahon. Πρόκειται για την πρώτη φορά που τα μέλη του συγκροτήματος συμμετέχουν επίσημα σε ένα ντοκιμαντέρ. Τελευταία φορά που εμφανίστηκαν μαζί επί σκηνής, ήταν το 2007 σε μια ειδική συναυλία στο Λονδίνο.

Η νέα ταινία θα αφηγηθεί την ιστορία των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος την δεκαετία του 1960 και τα πρώτα χρόνια τους μαζί, μέχρι την κυκλοφορία του εμβληματικού «Led Zeppelin II» το 1970 που εκτόπισε το «Abbey Road» των Beatles από την κορυφή των αμερικάνικων charts. Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, ο MacMahon συζήτησε με τους Robert Plant, Jimmy Page και George Paul Jones, ενώ εξασφάλισε ανέκδοτες συνεντεύξεις με τον ντράμερ των Led Zeppelin, John Bonham, ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1980.

AP/REX/Shutterstock / Rusty Kennedy

Ο Robert Plant πρόσφατα σχολίασε πως η μόνη περίπτωση να γίνει μια νέα επανένωση των Led Zeppelin θα είναι «σε φαστφουντάδικο», βάζοντας τέλος στις σχετικές φήμες.

«Βλέποντας τον Will Shade και τόσους άλλους σημαντικούς πρώιμους Αμερικάνους μουσικούς να ζωντανεύουν στην μεγάλη οθόνη στο “American Epic” [που σκηνοθέτησε ο MacMahon] με ενέπνευσε να συνεισφέρω σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ιστορία» δήλωσε ο frontman του συγκροτήματος, Robert Plant.

Αντίστοιχα εγκωμιαστικός στα σχόλια του ήταν και ο κιθαρίστας Jimmy Page, ο οποίος εξήγησε πως πείστηκε για την ικανότητα του MacMahon να αφηγηθεί την ιστορία των Led Zeppelin όταν είδα «όλα όσα είχε κάνει ο Bernard από άποψη visuals και ήχου στο αξιοσημείωτο επίτευγμα που είναι το “American Epic”».

ADC/REX/Shutterstock

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά σε συνεντεύξεις με τα μέλη των Led Zeppelin.

«Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αφηγηθούμε την ιστορία μας για πρώτη φορά με τα δικά μας λόγια και νομίζω πως αυτή η ταινία πραγματικά θα δώσει ζωή σε αυτή την ιστορία» δήλωσε από την πλευρά του ο μπασίστας John Paul Jones. Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όμως παραμένει άγνωστος τόσο ο τίτλος της, όσο και το πότε θα κυκλοφορήσει.