Kanye West, Prodigy, Pink και μια αλλιώτικη έκθεση για την ψυχική υγεία

lend-me-your-ear-pink Andrew Cotterill & Ben Tallon
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2019

Ένας φωτογράφος και ένας γραφίστας αποθεώνουν την μοναδικότητα και την δημιουργικότητα του Kanye West, των Prodigy, της Pink και πολλών άλλων.

Ο Kanye West, η Pink, ο Pete Doherty, οι Prodigy, η Grace Jones, ο Nick Cave και πάρα πολλοί άλλοι συμμετέχουν στη νέα έκθεση φωτογραφίας «Lend Me Your Ear» που αποσκοπεί στο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την ψυχική υγεία των ανδρών. Για τις ανάγκες της έκθεσης, ο μουσικός φωτογράφος, Andrew Cotterill, συνεργάστηκε με τον γραφίστα, Ben Tallon, και τα έσοδα θα στηρίξουν τις δράσεις των φιλανθρωπικών οργανισμών CALM και Young Urban Art Foundation.

Lend Me Your Ear / Andrew Cotterill & Ben Tallon

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα, η έκθεση αποσκοπεί να γιορτάσει «την ατομικότητα, την ανθρώπινη ενέργεια και την δημιουργικότητα. Είναι ένα γράμμα αγάπης στην αυτο-έκφραση, όπου απεικονίζονται μουσικοί καλλιτέχνες που ποτέ δεν προσπάθησαν να κρύψουν την αληθινή ουσία του χαρακτήρα τους και πέτυχαν εξαιτίας αυτού εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπων στην πορεία».

Lend Me Your Ear / Andrew Cotterill & Ben Tallon

«Ήθελα να δουλέψω με τον Andy γιατί υπάρχει μια ανθρωπιά, μια ειλικρίνεια στην φωτογραφία του που συλλαμβάνει κάτι ευάλωτο και μοναδικό σε κάθε έναν από τους πολλούς χαρακτήρες που έχει καταγράψει. Στον σημερινό κόσμο, τα πόδια μας δεν ακουμπούν στο έδαφος και είναι εύκολο να ξεχάσουμε πως ο καθένας μας έχει ένα μοναδικό ταξίδι που είναι πολύτιμο, έχει ενδιαφέρον και αξίζει να χαιρετηθεί. Η δημιουργικότητα υποβαθμίζεται ενώ μπορεί να βοηθήσει κόσμο με τόσους τρόπους. Δεν υπάρχουν καλύτερα παραδείγματα για αυτό από όσο στη μουσική» σχολίασε ο Tallon.

Lend Me Your Ear / Andrew Cotterill & Ben Tallon

Ο φωτογράφος από την πλευρά του εξήγησε πως ο Tallon τον προσέγγισε θέλοντας να συνεργαστούν πάνω σε μια ιδέα του. «Είδα τη δουλειά του και η ενέργεια ταίριαζε υπέροχα με τις φωτογραφίες μου. Ήταν συναρπαστικό πώς μπορεί κάποιος άλλος να ερμηνεύσει τις φωτογραφίες μου και να τις δω κατά έναν νέο τρόπο. Είχα την χαρά να περάσω χρόνο με πολλά δυνατά άτομα όλα αυτά τα χρόνια, οπότε αποτελούσε ευκαιρία να χαιρετήσω ένα τόσο ευρύ φάσμα χαρακτήρων και την δημιουργικότητά τους, ανθρώπους που μας έχουν συγκινήσει κατά κάποιο τρόπο παραμένοντας πιστοί στους εαυτούς τους», δήλωσε ο Cotterill.

Lend Me Your Ear / Andrew Cotterill & Ben Tallon

Τα εγκαίνια της πρωτότυπης έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 23 Μαΐου στο Covent Garden του Λονδίνου και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουνίου.