Δέκα τόνοι πλαστικών για την κατασκευή dance αρένας στο Glastonbury

glastonbury-festival Maja Smiejkowska
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2019

Οικολογική συνείδηση και μουσική πάνε μαζί.

Το φεστιβάλ μουσικής του Glastonbury είναι κυρίως γνωστό για τα μεγάλα ονόματα μουσικής που εμφανίζονται στη σκηνή του κάθε χρόνο, όμως φέτος οι διοργανωτές θέλουν να υπογραμμίσουν τη σημασία της ανακύκλωσης στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια αρένα εξολοκλήρου από ανακυκλωμένο πλαστικό για το φετινό φεστιβάλ.

Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές σκοπεύουν να κατασκευάσουν την «Gas Tower» αρένα (όπου θα εμφανιστούν πολλά μεγάλα ονόματα της dance) από πλαστικά σκουπίδια που θα συγκεντρωθούν από παραλίες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα έχουν απαγορεύσει την πώληση πλαστικών μπουκαλιών στη φετινή διοργάνωση, η οποία ξεκινά στις 26 Ιουνίου.

REX/Shutterstock / Mark Large

Σύμφωνα με δηλώσεις των διοργανωτών στο BBC, θα χρειαστούν περίπου δέκα τόνοι πλαστικών για την κατασκευή της αρένας και από τις 11 έως τις 23 Μαΐου γίνεται περισυλλογή από παραλίες της νοτιοδυτικής ακτής της Αγγλίας. Πίσω από την πρωτοποριακή πρωτοβουλία είναι η οικολογικές οργανώσεις Keep Britain Tiday και Orca Sound Project, σε συνεργασία με το φεστιβάλ και τις δημοτικές αρχές του Έξετερ.