Οι Gun ‘N’ Roses δεν αστειεύονται με εμπορικά σήματα και μπύρες

guns-n-roses Victor Lerena
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΙΟΥ 2019

Το hard rock συγκρότημα κατέθεσε μήνυση κατά της Canarchy Craft Brewery Collective για το όνομα της μπύρας Guns N’ Rosé.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα συγκροτήματα και καλλιτέχνες αποφασίζουν να επενδύσουν στην υπεύθυνη, πάντα, αγάπη τους για το αλκοόλ με την δημιουργία ποτών με την υπογραφή τους. Όπως όμως, δυστυχώς, συμβαίνει γενικότερα με μεγάλα ονόματα της μουσικής, υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι που θέλουν να τα ονόματα γνωστών καλλιτεχνών, χωρίς όμως να έχουν την απαραίτητη συγκατάθεση και συμφωνία.

Σύμφωνα με άρθρο του The Blast, οι Guns ‘N’ Roses έχουν κινηθεί νομικά κατά της ζυθοποιίας Canarchy Craft Brewery Collective λόγω της ροζέ μπύρας με το ευφάνταστο όνομα «Guns N’ Rosé». Σύμφωνα με την μήνυση που έχουν καταθέσει οι Axl Rose, Slash και Duff McKagan, το όνομα της μπύρας αποτελεί παραβίαση του εμπορικού σήματος του hard rock συγκροτήματος. Τα μέλη των Guns ‘N’ Roses τονίζουν πως η ζυθοποιία πουλά μπλουζάκια, καπέλα, ποτήρια και άλλο merchandise με το σχετικό όνομα.

Παράλληλα το συγκρότημα αναφέρει πως όταν η Canarchy προσπάθησε να αποκτήσει τα δικαιώματα για το εμπορικό σήμα «Guns ‘N’ Rosé», εκείνοι αντέδρασαν και η ζυθοποιία δεν προχώρησε. Στην μήνυση τους οι Guns ‘N’ Roses ισχυρίζονται πως έχουν ζητήσει από την Canarchy να σταματήσει την παραγωγή και πώληση προϊόντων με την συγκεκριμένη ονομασία, με την ζυθοποιία να συμφωνεί – όχι όμως πριν τον Μάρτιο του 2020.

Αναπόφευκτα λοιπόν οι Guns ‘N’ Roses αποφάσισαν να κινηθούν νομικά, ζητώντας από την Canarchy να διακόψει άμεσα την παραγωγή της μπύρας και συναφών προϊόντων με την συγκεκριμένη επωνυμία. Η ζυθοποιία δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την μήνυση του hard rock συγκροτήματος.