Όλο το Woodstock στα ακουστικά σας

Jimi-hendrix-woodstock
ΤΡΙΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2019

Το «Καλοκαίρι της Αγάπης» αναβιώνει μέσω μιας νέας, ολοκληρωμένης συλλογής 36 ωρών και 432 κομματιών από το φεστιβάλ μουσικής.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από το θρυλικό φεστιβάλ μουσικής του Woodstock, όπου εμφανίστηκαν οι Jimi Hendrix, The Who, Santana, Janis Joplin, Grateful Dead, Joan Baez και πολλοί άλλοι. Πάνω από 400.000 χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον χώρο του φεστιβάλ στις τέσσερις μέρες που διήρκησε στην καρδιά του «Καλοκαιριού της Αγάπης».

Στα πλαίσια εορτασμού της σημαντικής επετείου πρόκειται να κυκλοφορήσει μια πραγματικά επική συλλογή με 432 τραγούδια ηχογραφημένα από το Woodstock, εκ των οποίων τα 276 είναι ανέκδοτα. Η συλλογή «Woodstock 50 – Back To The Garden: The Definitive Anniversary» της Rhino Records που κυκλοφορεί στις 2 Αυγούστου, αποτελείται από 38 CD και περιλαμβάνει περίπου 36 ώρες μουσικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συλλογή αποτελεί μια «σχεδόν ολοκληρωμένη αναπαράσταση» του Woodstock καθώς περιλαμβάνει όλες τις εμφανίσεις επί σκηνής σε χρονολογική σειρά. Στην συσκευασία συμπεριλαμβάνονται ένα Blu-ray της ταινίας για το Woodstock, μια ρέπλικα του πρωτότυπου προγράμματος του φεστιβάλ, μια ζώνη κιθάρας, δύο αφίσες, την επανέκδοση του ημερολογίου ενός ανώνυμου μουσικόφιλου κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, δύο φωτογραφίες του θρυλικού φωτογράφου Henry Diltz, καθώς και σημειώσεις από τους Andy Zax, Jesse Jarnow και Ellen Sander.

Στο πακέτο, το οποίο ήδη διατίθεται για προαγορά, συμπεριλαμβάνεται ένα αντίγραφο του βιβλίου «Woodstock: 3 Days of Peace & Music» που έγραψε ο Michael Lang, ένας από τους δημιουργούς του φεστιβάλ. Η πολυτελής έκδοση είναι περιορισμένη σε 1.696 αντίτυπα και κοστίζει 714,99 ευρώ, ενώ υπάρχουν πιο «οικονομικές» εκδόσεις (με λιγότερα τραγούδια) που αποτελούνται από δέκα CD, πέντε δίσκους βινυλίου ή τρία CD.