Madonna: «Δεν θα σταματήσω να παίζω μουσική για να εξυπηρετήσω πολιτικές ατζέντες»

madonna
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2019

Η «Βασίλισσα της Pop» αποφάσισε να εμφανιστεί κανονικά στην Eurovision του Τελ Αβίβ, παρά τις εκκλήσεις συναδέλφων της για μποϋκοτάζ.

Η Madonna αγνόησε τις εκκλήσεις να ακυρώσει την επερχόμενη εμφάνιση της στην Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. «Ποτέ δεν θα σταματήσω να παίζω μουσική για να εξυπηρετήσω την πολιτική ατζέντα κανενός ούτε θα σταματήσω να καταγγέλλω τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οπουδήποτε στον κόσμο που μπορεί να συμβαίνουν» τόνισε η Madonna σε ανακοίνωση της.

«Η καρδιά μου ραγίζει κάθε φορά που ακούω για αθώες ζωές που χάνονται σε αυτή την περιοχή και η βία που τόσο συχνά ασκείται για να στηρίξει τους πολιτικούς στόχους ανθρώπων που επωφελούνται από αυτή την αρχαία σύγκρουση. Ελπίζω και προσεύχομαι πως σύντομα θα απελευθερωθούμε από αυτό τον απαίσιο κύκλο καταστροφής και δημιουργήσουμε ένα νέο δρόμο προς την ειρήνη» συμπλήρωσε η Madonna.

Reuters / Mario Anzuoni

Η Madonna αναμένεται να ερμηνεύσει δύο τραγούδια στον τελικό της Eurovision.

Η επιδεινώμενη κατάσταση στην χώρα έχει ωθήσει πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής να ιδρύσουν το κίνημα BDS («Boycott, Divestment and Sanctions) για να καταγγείλουν τις καταπιεστικές πολιτικές του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν ακυρώσει συναυλίες τους στο Ισραήλ, όπως υπάρχουν ορισμένοι που έχουν αψηφήσει το κάλεσμα σε μποϋκοτάζ, όπως οι Radiohead, ο Nick Cave και όπως φαίνεται, η Madonna. Όταν έγινε γνωστό πως η Madonna συμφώνησε να τραγουδήσει στην Eurovision, ο Roger Waters των Pink Floyd σχολίασε πως η εμφάνιση της συναδέλφου του αποτελεί αφορμή για «θεμελιωδώς σημαντικά ηθικά και πολιτικά ερωτήματα που πρέπει να προβληματίσουν τον καθένα μας».

«Ορισμένοι συνάδελφοι μου που έχουν παίξει πρόσφατα στο Ισραήλ λένε πως το κάνουν για να χτίσουν γέφυρες και να προωθήσουν την ειρήνη. Βλακείες. Οι συναυλίες στο Ισραήλ είναι προσοδοφόρες δουλειές, όμως κανονικοποιούν την κατοχή, το απαρτχάιντ, την εθνοκάθαρση, την φυλάκιση παιδιών, την σφαγή άοπλων διαδηλωτών... όλα αυτά τα κακά πράγματα» υπογράμμισε ο Βρετανός μουσικός σε άρθρο του στον Guardian.