13 βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για το καλοκαίρι

gunaika-biblio-anoiksi-kalokairi-diabasma
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν ιστορικό μυθιστόρημα, αστυνομικές ιστορίες και άλλα πολλά για όλα τα γούστα των αναγνωστών.

Πού θα βρεις βιβλία στις καλύτερες τιμές; 

Η σύγκρουση της εποχής
Σμύρνη 1919-1922
Αριστείδης Στεργιάδης εναντίον Χρυσόστομου του Βασίλη Ι. Τζανακάρη


Εκατό χρόνια από την απόβαση του ελληνικού στρατού στην προκυμαία της Σμύρνης ο συγγραφέας Βασίλης Τζανακάρης επιστρέφει εκεί όπου στις 2 Μαΐου 1919 γράφτηκε η ματωμένη αρχή του τέλους της Μεγάλης Ιδέας. Εκείνης που μας οδήγησε από τα χρόνια της δόξας σ’ εκείνα της καταισχύνης.
Ένα γλαφυρό βιβλίο που ζωντανεύει µια ολόκληρη εποχή µε τα πάθη, τις μικρότητες, τις ελπίδες, τα όνειρα και τις μεγαλοσύνες των ανθρώπων και που καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια την άγρια σύγκρουση ανάμεσα στον Ύπατο Αρμοστή της Σμύρνης Αριστείδη Στεργιάδη και την κορυφή της ορθοδοξίας στη Σµύρνη, τον µητροπολίτη Χρυσόστοµο.
Στην έκδοση περιλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Clare Mackintosh
Ξέχασέ με


Η αστυνομία λέει ότι ήταν αυτοκτονία· η Άννα δολοφονία. Κάνουν και οι δύο λάθος. Μήπως σκαλίζοντας το παρελθόν τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον και κάποια πράγματα καλύτερα να μένουν κρυμμένα; Βραδυφλεγές σαν ωρολογιακή βόμβα το νέο θρίλερ της Clare Mackintosh δεν θα σας αφήσει να το ξεχάσετε.

Harald Gilbers
Οι τελευταίες μέρες


Στο τρίτο μέρος της τριλογίας «Germania» βρισκόμαστε στο Βερολίνο, στα τέλη Απριλίου του 1945, όταν ένας τρομακτικός νέος κόσμος αναδύεται μες στα συντρίμμια. Ο επιθεωρητής Οπενχάιμερ βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: να διαλέξει ανάμεσα στην προσωπική εκδίκηση και το συλλογικό καλό.

Stephen Crane
Το κόκκινο σήμα του θάρρους


Το πρώτο σύγχρονο πολεμικό μυθιστόρημα που έγινε μπεστ σέλερ στον καιρό του στις ΗΠΑ και στην Αγγλία και από τότε δεν έπαψε ποτέ να εκδίδεται, να επανεκδίδεται και να σχολιάζεται. Η φρίκη και ο παραλογισμός του πολέμου αντηχούν στην ψυχή ενός άπειρου στρατιώτη. Ένα έξοχο ψυχολογικό πορτρέτο του φόβου που εξασφάλισε στον Crane μια ξεχωριστή θέση στην αμερικανική λογοτεχνική παράδοση.

Χάινριχ Μπελ
Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ


Fake news, παραπληροφόρηση, διασυρμός: Το διαχρονικό έργο του νομπελίστα συγγραφέα είναι ένα καυστικό αφήγημα που ακόμα και σήμερα καθηλώνει με την αλήθεια του τους ανυποψίαστους αναγνώστες.

Οι μυλόπετρες της Ιστορίας
Χριστίνα Πουλίδου
Πέρα δώθε


Μια πανοραμική αποτύπωση της ανόδου και της πτώσης μιας πόλης και ενός νησιού, που γίνεται χωνευτήρι διαφορετικών εθνοτικών ομάδων. Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα για το πώς οι μυλόπετρες της ιστορίας διαμορφώνουν την πορεία μιας οικογένειας στη Σύρο του 19ου αιώνα.

Περίπατοι και ταξίδια στον χώρο και στον χρόνο
Νίκος Βατόπουλος
Μικροί δρόμοι της Αθήνας


Η νέα συλλογή κειμένων και φωτογραφιών του αθηναιογράφου Νίκου Βατόπουλου  επιθυμεί να τιμήσει την ελάσσονα Αθήνα, εστιάζοντας στους μικρούς δρόμους της. Μια περιπλάνηση στις παλιές γειτονιές της Αθήνας γεμάτη χρώμα και νοσταλγία.

William Dalrymple
Ταξίδι στη σκιά του Βυζαντίου


Ακολουθώντας τα ίχνη δύο βυζαντινών μοναχών ο διάσημος περιηγητής και συγγραφέας ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο αποτυπώνοντας μοναδικά τη σύγκρουση μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Ένας κλασικός τίτλος της σύγχρονης ταξιδιωτικής λογοτεχνίας, ένα ταξίδι στην επικράτεια του Βυζαντίου με αφετηρία το Άγιο Όρος.

Δίκαιον εστί... η σκέψη
Σταύρος Τσακυράκης
Δικαιοσύνη: Η ουσία της πολιτικής


Μια έκδοση που συγκεντρώνει τα κυριότερα γραπτά που δημοσίευσε ο διακεκριμένος συνταγματολόγος την τελευταία δεκαετία της ζωής του. Διαβάζοντάς τα ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις ξεχωριστές ιδέες του Καθηγητή για μια πληθώρα ζητημάτων, από τη δημοκρατία, την πολιτική και το Σύνταγμα μέχρι τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου και τη δικαιοσύνη.

Μαίρη Κόντζογλου
Περπάτα με τον άγγελό σου


Μια σπαρταριστή ιστορία για «ανθρώπους» και «αγγέλους», για το σεξ που κινεί τα νήματα του κόσμου, τον έρωτα σε όλες τις μορφές του και τον τρόμο που προκαλεί. Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα για τα θαύματα που συμβαίνουν στ’ αλήθεια.

Μαίρη Κόντζογλου
Το μέλι το θαλασσινό


Η ιστορία μιας οικογένειας με επίκεντρο και καταλύτη την αγάπη. Ένα τρυφερό μυθιστόρημα για την αξία της ελευθερίας, αλληγορία για μια σκοτεινή εποχή, αλλά και ταξίδι στην αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Celeste Ng
Όσα δεν σου είπα ποτέ


Μια συγκινητική ιστορία για το τι πραγματικά σημαίνει «σπίτι». Ένα καθηλωτικό ανάγνωσμα, ένα αποκαλυπτικό οικογενειακό πορτρέτο, που διερευνά τις διαφορές μεταξύ πολιτισμών και τα ρήγματα μέσα στην ίδια την οικογένεια και ξεσκεπάζει πώς μητέρες και κόρες, πατεράδες και γιοι, άντρες και γυναίκες παλεύουν σε όλη τους τη ζωή να καταλάβουν ο ένας τον άλλο.


Ακριβό άρωμα εκδίκησης
Camilla Lackberg
Το χρυσό κλουβί


Ένα ψυχολογικό θρίλερ, ένα γενναίο μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που τη χρησιμοποίησαν, την πρόδωσαν ώσπου πήρε τη μοίρα στα χέρια της. Μια δραματική ιστορία εξαπάτησης, λύτρωσης και εκδίκησης από την πιο γοητευτική παραμυθού της Σουηδίας με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια παγκοσμίως.
Στο νέο της μπεστ σέλερ, η Camilla Lackberg μάς συστήνει τη Φέι, μια δυνατή και φιλόδοξη γυναίκα, που θα μας μείνει αξέχαστη.
 

Πού θα βρεις βιβλία στις καλύτερες τιμές;