Δείτε το video που εξηγεί γιατί ένας παπαράτσι μήνυσε την Ariana Grande;

ariana-grande Erik Pendzich
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2019

Ένας φωτογράφος κατέθεσε μήνυση εναντίον της Αμερικανίδας pop star επειδή δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες που έβγαλε.

Συνήθως οι αστέρες του θεάματος είναι που καταθέτουν μηνύσεις εναντίον των παπαράτσι, όμως τα τελευταία χρόνια οι ρόλοι σε αυτήν τη «μόδα» τείνουν να έχουν αντιστραφεί. Τελευταίο παράδειγμα είναι η μήνυση που κατέθεσε ο φωτογράφος Robert Barbera κατά της Ariana Grande, επειδή η τραγουδίστρια δημοσίευσε φωτογραφίες του στο Instagram χωρίς την συγκατάθεση του.

Πιο συγκεκριμένα η Αμερικανίδα τραγουδίστρια μοιράστηκε δυο φωτογραφίες της που έβγαλε ο Barbera καθώς έφευγε από ένα κτήριο κρατώντας μια τσάντα που έγραφε «Sweetener». Η Grande δημοσίευσε τις δύο φωτογραφίες στον λογαριασμό της Instagram την περασμένη χρονιά, στις 17 Αυγούστου, ανήμερα της κυκλοφορίας του άλμπουμ της με τίτλο «Sweetener», με την ανάρτηση να αποσπά πάνω 3,3 εκατομμύρια likes.

REX/Shutterstock / Todd Williamson

Ο Barbera ισχυρίζεται πως η Grande δεν είχε το δικαίωμα ή την εξουσιοδότηση να μοιραστεί ή να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και ζητά είτε τα κέρδη που έχει αποκομίσει η τραγουδίστρια από τις φωτογραφίες ή 25.000 δολάρια για την κάθε μια. Η σχετική ανάρτηση έχει κατέβει από το προφίλ της Grande στο Instagram, αλλά η ίδια δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την μήνυση.

Τα τελευταία χρόνια πολλά πρακτορεία φωτογράφων παπαράτσι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, καθώς η ραγδαία άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το Twitter επιτρέπει στους αστέρες του θεάματος να ελέγχουν σε μεγαλύτερο βαθμό το image τους και να μοιράζονται τις φωτογραφίες που θέλουν. Αντίστοιχες μηνύσεις έχουν αντιμετωπίσει πρόσφατα η Gigi Hadid, η Kim Kardashian West, η Jennifer Lopez, ο 50 Cent και η Jessica Simpson.