Οργή της Lady Gaga για τη «στυγερή» απαγόρευση αμβλώσεων στην Αλαμπάμα

lady-gaga Matt Baron
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2019

«Προσεύχομαι για όλες τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια που θα υποφέρουν στα χέρια αυτού του συστήματος» τόνισε η pop star.

Η γερουσία της Αλαμπάμα πρόσφατα ενέκρινε έναν νέο νόμο που ουσιαστικά απαγορεύει τις αμβλώσεις σε όλα τα στάδια την εγκυμοσύνης και οι γιατροί που τις πραγματοποιούν μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης 10 έως 99 έτη. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη της χώρας, καθώς απαγορεύει τις αμβλώσεις ακόμα και στην περίπτωση βιασμών ή αιμομιξίας και τις επιτρέπει μόνο αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας ή το έμβρυο έχει κάποια «θανατηφόρα ανωμαλία».

Σε μια ανάρτηση της στο Twitter, η Lady Gaga χαρακτήρισε «στυγερή» την και έστειλε την αγάπη και τις προσευχές της σε όλες τις γυναίκες της Αλαμπάμα. «Είναι εξωφρενική η απαγόρευση αμβλώσεων στην Αλαμπάμα και ακόμα πιο στυγερή που αποκλείει όσες έχουν πέσει θύμα βιασμού ή αντιμετωπίζουν αιμομιξία, είτε με την συγκατάθεση τους, είτε χωρίς» σχολίασε η τραγουδίστρια.

«Ώστε υπάρχει μεγαλύτερη ποινή για τους γιατρούς που κάνουν αυτές τις επεμβάσεις από όσο για τους περισσότερους βιαστές; Είναι εμπαιγμός και προσεύχομαι για όλες τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια που θα υποφέρουν στα χέρια αυτού του συστήματος» κατέληξε στην ανάρτηση της η Gaga.