Οι Wolf Alice στηρίζουν το μποϋκοτάζ στην Eurovision

wolf-alice Laura Allard Fleischl
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος κατηγόρησε τις αρχές της χώρας για «συστηματική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο διαγωνισμός της Eurovision στο Τελ Αβίβ έχει ήδη ξεκινήσει, όμως πολλοί καλλιτέχνες συνεχίζουν να καλούν τους συναδέλφους και θαυμαστές τους να μποϋκοτάρουν την διοργάνωση. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι Wolf Alice, οι οποίοι σε μια νέα συνέντευξη τους κατηγόρησαν τις αρχές του Ισραήλ για «συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» των Παλαιστινίων.

Μιλώντας στο Sky News, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος ισχυρίστηκε πως οι αρχές της χώρας χρησιμοποιούν την Eurovision και τον χώρο του θεάματος για να καλύψουν «την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και εξήγησε πως το μποϋκοτάζ έγινε για την στήριξη της παλαιστινιακής κοινότητας. «Ρωτήσαμε την Παλαιστίνη εάν θέλουν να έρθουμε και μας είπαν όχι, οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σεβαστείς τους ανθρώπους που καταπιέζονται» δήλωσε ο Joff Oddie.

REUTERS / RONEN ZVULUN

Η Κατερίνα Ντούσκα αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και πέρασε με επιτυχία στον μεγάλο τελικό.

Το βρετανικό indie rock συγκρότημα έχει κάνει γνωστή την στάση του σε σχέση με τις συναυλίες στο Ισραήλ συμμετέχοντας στην ανοιχτή επιστολή πολλών καλλιτεχνών, όπως ο Roger Waters και ο Peter Gabriel, η οποία δημοσιεύτηκε στον Guardian. Αντίστοιχα όμως υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες με αντίθετη άποψη, όπως ο Nick Cave, οι Radiohead και η Madonna, οι οποίοι έδωσαν συναυλίες στην χώρα παρά τις εκκλήσεις των συναδέλφων τους. 

Προσωπικότητες όπως ο Stephen Fry και η Sharon Osbourne τόνισαν πως η Eurovison έχει την δύναμη να ενώσει και εξέφρασαν την άποψη πως το μόνο που θα πετύχει ένα μποϋκοτάζ είναι να δυσχεράνει τις προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης μέσω του συμβιβασμού, τις συνδιαλλαγής και της αμοιβαίας αναγνώρισης.