Η Eurovision θα κατακτήσει (και) την Αμερική

sunalia-koino-fota-gig-live
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2019

Ανακοινώθηκαν τα σχέδια για τη δημιουργία ενός αντίστοιχου αμερικάνικου διαγωνισμού τραγουδιού για το 2021.

Παρά το γεγονός ότι η Eurovision απευθύνεται κυρίως στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κοινό, η ετήσια διοργάνωση έχει πολλούς οπαδούς εκτός Ευρώπης και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε χώρες όπως η Αυστραλία – η οποία έχει συμμετάσχει στον διαγωνισμό – αλλά και η Αμερική. Σύμφωνα μάλιστα με άρθρο του Hollywood Reporter υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργίας ενός αντίστοιχου διαγωνισμού τραγουδιού στις ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη πολλά μουσικά ριάλιτι στην αμερικάνικη τηλεόραση – όπως το «The Voice», «The Masked Singer» και «American Idol» – ο ανάλαφρος συνδυασμός pop και κιτς έχει μεγάλη απήχηση. Έτσι λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) έχει αναθέσει στην σουηδική εταιρεία παραγωγής Brain Academy να διαπραγματευτεί για την δημιουργία ενός διαγωνισμού στην Αμερική το 2021.

EPA / ABIR SULTAN

Η Κατερίνα Ντούσκα αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιείται στο Ισραήλ.

«Πέραν των αθλητικών, ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού είναι η μεγαλύτερη τηλεοπτική εκπομπή στον κόσμο, ενώνει μια ήπειρο και όλοι μπορούν να ψηφίσουν. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε αυτόν τον υπέροχο διαγωνισμό στην μεγαλύτερη τηλεοπτική αγορά του κόσμου. Το τηλεοπτικό κοινό μεγαλώνει κάθε χρόνο και είναι η τέλεια στιγμή για να φέρουμε αυτή την συναρπαστική εκπομπή στο αμερικάνικο κοινό» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος και δημιουργικός διευθυντής της Brain Academy Peter Settman.

Παράλληλα με τον αμερικάνικο διαγωνισμό τραγουδιού, το πράσινο φως έχει δοθεί και για την δημιουργία μιας ασιατικής εκδοχής με την συμμετοχή 17 χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιαπωνίας, της Ινδίας και της Κίνας. Παρά το γεγονός ότι η απόφαση για τον ασιατικό διαγωνισμό πάρθηκε το 2017, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε θα πραγματοποιηθεί.