Rihanna, Dua Lipa και άλλες celebrities καταγγέλλουν τον «πόλεμο κατά των γυναικών»

alabama-abortion-protest-the-handmaids-tale Mickey Welsh
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2019

Εντείνονται οι διαμαρτυρίες κατά της απαγόρευσης αμβλώσεων στην Αλαμπάμα.

Η πρόσφατη απόφαση των πολιτειακών αρχών της Αλαμπάμα να εγκρίνουν νέα νομοθεσία που απαγορεύει τις αμβλώσεις εντός της πολιτείας, ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας, έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Σύμφωνα με την νομοθεσία, όσοι γιατροί πραγματοποιούν αμβλώσεις στην πολιτεία αντιμετωπίζουν πλέον ποινή φυλάκισης από 10 έως 99 έτη.

«Είναι εξωφρενική η απαγόρευση αμβλώσεων στην Αλαμπάμα και ακόμα πιο στυγερή που αποκλείει όσες έχουν πέσει θύμα βιασμού ή αντιμετωπίζουν αιμομιξία, είτε με την συγκατάθεση τους, είτε χωρίς. Ώστε υπάρχει μεγαλύτερη ποινή για τους γιατρούς που κάνουν αυτές τις επεμβάσεις από όσο για τους περισσότερους βιαστές; Είναι εμπαιγμός και προσεύχομαι για όλες τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια που θα υποφέρουν στα χέρια αυτού του συστήματος» τόνισε σε ανάρτηση της η Lady Gaga.

«Δείτε. Αυτοί είναι οι ηλίθιοι που αποφασίζουν για τις γυναίκες στην Αμερική. Κυβερνήτη Kay Ivey… ντροπή σου» έγραψε η Rihanna στο Twitter, δημοσιεύοντας παράλληλα μια φωτογραφία με τους νομοθέτες που ενέκριναν την απαγόρευση.

Από την πλευρά της η Kacey Musgraves είχε ένα πιο σαρκαστικό τόνο στο μήνυμα της και ρώτησε τους followers της «τι θα συμβεί όταν ένας από αυτούς τους γερουσιαστές της Αλαμπάμα αφήσει έγκυο μια από τις ερωμένες τους».

«Δεν είναι το κορμί σου. Δεν είναι η απόφαση σου. Δεν χρειάζεται αιτιολόγηση. Κανένας άνδρας δεν πρέπει να παίρνει μια τόσο θεμελιώδη απόφαση για το σώμα μιας γυναίκας. Πως γίνεται να απαγορεύονται οι αμβλώσεις πριν τα όπλα; Τα δικαιώματα μας πρέπει να ακουστούν και έχουμε το δικαίωμα να είμαστε οργισμένες. Αλληλεγγύη στις αδερφές μου» γράφει η Dua Lipa.

«Έτσι ξεκίνησε το “The Handmaid’s Tale”. Είναι τέτοιες βλακείες και θα δούμε μια μέρα πως είμαστε ξανά υποδουλωμένοι – παραμείνετε σε επαγρύπνηση, γιατί αυτό είναι τρομακτικό» σχολίασε η Lizzo στο Twitter, παραθέτοντας την πληροφορία πως απορρίφθηκε τροπολογία για εξαίρεση στην απαγόρευση στη περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας.

«Εάν είσαι άνδρας και νομίζεις ότι το “The Handmaid’s Tale” είναι μια καλογραμμένη σειρά, αλλά όχι ο καλύτερος τρόπος για να λειτουργεί μια σύγχρονη κοινωνία, τότε είναι μια πολύ καλή στιγμή να αρχίσεις να καταγγέλλεις τον πόλεμο κατά των γυναικών. Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σου» έγραψε με την σειρά της η Hayley Williams των Paramore.