Eurovision 2019: Θρίαμβος του Duncan Laurence και της Ολλανδίας

eurovision-2019-duncan-laurence Abir Sultan
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΙΟΥ 2019

Δεν κατάφερε να μαγέψει τηλεθεατές και κριτικές επιτροπές το «Better Love» της Κατερίνας Ντούσκα, το οποίο βρέθηκε στην 21η θέση.

Ο Duncan Laurence με το «Arcade» κέρδισε τον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ. Η λυπητερή μπαλάντα που ερμήνευσε ο 25χρονος καλλιτέχνης Laurence απέσπασε συνολικά 492 βαθμούς στον τελικό του Σαββάτου.

«Θεέ μου, αυτό είναι πρώτα για την μουσική, σας ευχαριστώ» δήλωσε ο κατενθουσιασμένος Laurence, καθώς παραλάμβανε το βραβείο του από την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, Netta Barzilai. Πάνω από 200 εκατομμύρια θεατές από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τον μεγάλο τελικό, όπου διαγωνίστηκαν 26 κράτη.

Η Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει τις κριτικές επιτροπές και τους τηλεθεατές και βρέθηκαν στην 21η θέση. Η Κύπρος τα πήγε λίγο καλύτερα στο φετινό διαγωνισμό, με την συμμετοχή της Τάμτα να καταλαμβάνει την 15η θέση.

Το τραγούδι του Laurence ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την πρωτιά, όμως χρειάστηκε η ψήφος του κοινού για να κατακτήσει την πέμπτη Eurovision για την Ολλανδία στην ιστορία του θεσμού.

 Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ιταλία, ενώ στην πρώτη πεντάδα ακολούθησαν η Ρωσία, Ελβετία και Νορβηγία.