Billie Eilish: «Δεν θα έπρεπε άνδρες να παίρνουν αποφάσεις για γυναίκες»

billie-eilish Stephen Lovekin
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΙΟΥ 2019

Η 17χρονη τραγουδίστρια αδυνατεί να πιστέψει την πρόσφατη απαγόρευση αμβλώσεων στην πολιτεία της Αλαμπάμα.

Την περασμένη εβδομάδα η γερουσία της Αλαμπάμα πέρασε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει τις αμβλώσεις στην πολιτεία, ακόμα και στη περίπτωση βιασμών ή αιμομιξίας. Αντίστοιχα περιοριστικά νομοσχέδια έχουν περάσει το τελευταίο διάστημα στις πολιτείες Οχάιο, Μιζούρι και Τζώρτζια.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, οι γιατροί που πραγματοποιούν αμβλώσεις θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης άνω των δέκα ετών. Η απόφαση στην Αλαμπάμα προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στη κοινή γνώμη και πολλά μεγάλα ονόματα του θεάματος – όπως οι Lady Gaga, Rihanna και Kacey Musgraves – εξέφρασαν την αγανάκτηση και οργή τους στην στυγερή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Amy Harris

Στην εμφάνιση της στα ASCAP Pop Music Awards στο Λος Άντζελες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, η Billie Eilish χαρακτήρισε το επίμαχο νομοσχέδιο «απίθανο» και κατέκρινε την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ. «Ειλικρινά, δεν μπορώ καν να κοιτάξω στο τηλέφωνο μου. Δεν έχω λόγια για τα σκυλιά στον καταραμένο Λευκό Οίκο. Είναι τόσο απίστευτο» δήλωσε στο Variety η 17χρονη τραγουδίστρια, τονίζοντας πως η εξέλιξη της προκαλεί οργή.

«Οι γυναίκες θα έπρεπε να λένε, να κάνουν, να νιώθουν και να είναι ακριβώς αυτό που θέλουν. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος να τους λέει πώς να ζουν και πώς να κάνουν πράγματα. Με εξοργίζει τόσο πολύ που αν ξεκινήσω να μιλάω για αυτά, δεν σταματάω. Οι άνδρες δεν θα έπρεπε να παίρνουν αποφάσεις για τις γυναίκες – μόνο αυτό έχω να πω» τόνισε στην συνέχεια η Eilish.