«Χρυσάφι» η πλεκτή ζακέτα του Kurt Cobain

nirvana-kurt-cobain Stephen Sweet
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2019

Η πράσινη ζακέτα που φόρεσε στην τελευταία φωτογράφισή του με τους Nirvana το καλοκαίρι του 1993 πουλήθηκε για 75.000 δολάρια.

Ένας μεγάλος οπαδός του Kurt Cobain πλήρωσε 75.000 δολάρια για να αποκτήσει μια πλεκτή ζακέτα του frontman των Nirvana. Πρόκειται για την ζακέτα που φόρεσε ο Αμερικάνος μουσικός στην τελευταία επίσημη φωτογράφιση του με το grunge συγκρότημα το καλοκαίρι του 1993, πριν την κυκλοφορία του «In Utero». Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του οίκου δημοπρασιών Julien’s, η αξία της ζακέτας είχε εκτιμηθεί στις 20.000 με 30.000 δολάρια, οπότε η αξία της περίπου διπλασιάστηκε.

Η φωτογράφιση με τον Jesse Frohman είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, όμως επειδή ο Cobain ένιωθε άρρωστος αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο υπόγειο του ξενοδοχείο όπου το συγκρότημα διανυκτέρευε. «O Cobain εμφανίστηκε στην φωτογράφιση με τρεις ώρες καθυστέρηση και αμέσως ζήτησε έναν κουβά γιατί ένιωθε ναυτία» αναφέρει ο οίκος Julien’s.

Άρθρο του Rolling Stone αναφέρει πως η χήρα του μουσικού, η Courtney Love, έδωσε την συγκεκριμένη ζακέτα σε «έναν γνωστό» στην κηδεία του Cobain. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πούλησε την ζακέτα στην πρόσφατη δημοπρασία ή εάν είχε αλλάξει χέρια στο ενδιάμεσο διάστημα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που μια πλεκτή ζακέτα του Cobain πωλείται για ένα τόσο μεγάλο ποσό. Η πράσινη ζακέτα που φόρεσε στην θρυλική εμφάνιση των Nirvana στο MTV Unplugged πουλήθηκε για 137.000 δολάρια σε δημοπρασία το 2015.

REX/Shutterstock / Stephen Sweet

Στην δημοπρασία του περασμένου Σαββάτου πουλήθηκε ένα set-list των Nirvana γραμμένο σε χάρτινο πιάτο για 23.000 δολάρια, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν στα 2.000 δολάρια. Ο οίκος δημοπρασιών αναφέρει πως ο Cobain έφαγε πίτσα πριν από μια συναυλία και χρησιμοποίησε το χάρτινο πιάτο του για να γράψει το set list των Nirvana με έναν μαύρο μαρκαδόρο.