Η Whitney Houston «επιστρέφει» ως ολόγραμμα με musical και ανέκδοτα τραγούδια

whitney-houston Graham Wiltshire
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2019

Οι κληρονόμοι της Αμερικανίδας τραγουδίστριας και η Primary Wave ανακοίνωσαν τα μεγάλα σχέδια τους για το μέλλον.

Μετά τον Roy Orbison, τον Buddy Holly, τους ABBA και την Amy Winehouse, φαίνεται πως ήρθε η ώρα για μια περιοδεία ολογραμμάτων με την Whitney Houston. Οι New York Times αναφέρουν σε άρθρο τους πως οι κληρονόμοι της Houston έχουν έρθει σε συμφωνία με την Primary Wave Music Publishing η οποία ειδικεύεται στο marketing στον χώρο της μουσικής.

Σύμφωνα με την Pat Houston, μοναδικό εκτελεστή της διαθήκης, πρώτος στόχος είναι η ανάπτυξη μιας περιοδείας ολογραμμάτων, όπου η Whitney Houston θα ερμηνεύει όλες τις κλασικές επιτυχίες της. Στην περιοδεία θα συμμετέχει το original συγκροτήματος της, στο οποίο ήταν μέλος ο σύζυγος της Pat και αδερφός της Whitney, Gary Houston.

AP / Joel Ryan

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια πέθανε το 2012 στην ηλικία των 48.

Στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας έγινε γνωστό πως η Primary Wave απέκτησε 50 περιουσιακά στοιχεία, όπως πνευματικά δικαιώματα για μουσική, ταινίες και merchandise, καθώς και το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την εικόνα της Whitney Houston για οικονομικό όφελος. Η εταιρεία marketing φέρεται να πλήρωσε περίπου επτά εκατομμύρια δολάρια.

 Εκτός όμως από την περιοδεία ολογραμμάτων, η Primary Wave έχει στα σχέδια της να κυκλοφορήσει έναν άλμπουμ με ανέκδοτα τραγούδια της Whitney Houston, με ορισμένα από αυτά να προέρχονται από τις ηχογραφήσεις του ομώνυμου πρώτου άλμπουμ της από το 1985. Η Primary Wave έχει επίσης σχέδια για ένα jukebox musical για το Μπρόντγουεϊ, καθώς και ένα «θέαμα τύπου Λας Βέγκας».

«Όλα έχουν να κάνουν με τον συγχρονισμό για μένα. Τα τελευταία επτά χρόνια ήταν γεμάτα συναισθήματα, τώρα έχει να κάνει με την στρατηγική» δήλωσε από την πλευρά της Pat Houston. Ο ιδρυτής της Primary Wave Larry Mestel σχολίασε πως «η Whitney ήταν η αγαπημένη της Αμερικής και η ιδέα τώρα είναι να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ποια ήταν η κληρονομιά της».