Ακροδεξιό κόμμα ευχαριστεί τον Morrissey για τη «στήριξη»

morrissey Joanne Davidson
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο πρώην τραγουδιστής των Smiths φόρεσε κονκάρδα του εθνικιστικού κόμματος For Britain σε πρόσφατες εμφάνισεις του στην Αμερική.

Η αρχηγός του ακροδεξιού βρετανικού κόμματος For Britain ευχαρίστησε δημόσια τον Morrissey για την στήριξη του, αναφερόμενη στην πρόσφατη εμφάνιση του στην εκπομπή του Jimmy Fallon, όπου φόρεσε κονκάρδα του κόμματος. Σύμφωνα με το βίντεο που ανέβασε η Anne Marie Waters, το κόμμα της έχει «ξεπουλήσει» όλες τις κονκάρδες.

Η Anne Marie Waters έχει γίνει γνωστή στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας για τις ισλαμοφοβικές απόψεις της και ίδρυσε το For Britain το 2017, όταν έχασε την μάχη για την ηγεσία του UKIP. Στο παρελθόν ο Nigel Farage, πρώην αρχηγός του UKIP και νυν πρόεδρος του Brexit Party, είχε χαρακτηρίσει τους οπαδούς της Waters «ναζιστές και ρατσιστές».

«Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για την στήριξη μετά την εκλογή ηγεσίας στο UKIP. Σε ευχαριστώ που μας έδωσες τόση δημοσιότητα. Μπορώ να πως η κίνηση στην ιστοσελίδα μας εκτινάχθηκε μετά την είδηση που φόρεσες της κονκάρδα του For Britain, την οποία από όσο βλέπω φοράς παντού. Έχουν ξεπουλήσει από αυτές, αλλά τα καλά νέα είναι πως έχουμε κι άλλες και πουλάνε σαν τρελά, οπότε σε ευχαριστώ τόσο πολύ που το έκανες αυτό» δήλωσε η Waters.

Στην συνέχεια η αρχηγός του For Britain ευχαρίστησε τις εφημερίδες που κάλυψαν με «υστερικό» τρόπο την είδηση, καθώς έχει φέρει περισσότερο κόσμο στο κόμμα και τις ιδέες του. Κλείνοντας η Waters σχολίασε πως θα ήθελε μια μέρα να συναντήσει τον Morrissey.

The Times

Οι πολιτικές απόψεις της Anne Marie Waters θεωρήθηκαν ακραίες ακόμα και για το UKIP.

Την περασμένη χρονιά ο Morrissey εξέφρασε την συμπάθεια του για το κόμμα της Waters, λέγοντας πως για πρώτη φορά ένιωθε την ανάγκη να ψηφίσει για ένα πολιτικό κόμμα. «Το For Britain δεν έχει λάβει σχεδόν καθόλου στήριξη από τα media και το έχουν απορρίψει με την συνηθισμένη παιδική κατηγορία του ρατσισμού. Δεν νομίζω πως η λέξη “ρατσισμός” έχει πια νόημα, πέραν του να πεις ότι εάν δεν συμφωνεί κάποιος μαζί σου, είναι ρατσιστής. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι παντελώς ηλίθιοι» είχε δηλώσει  Morrissey σε συνέντευξη με την θαυμάστρια του Fiona Dodwell.