Βρέθηκε επιπλέον υλικό από την μοναδική ζωντανή εμφάνιση των Beatles στο «Top Of The Pops»

beatles Sharok Hatami
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2019

Το βιντεοσκοπημένο υλικό διάρκειας 92 δευτερολέπτων θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση σε πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.

Μέσα μια σοφίτα βρέθηκε βιντεοσκοπημένο υλικό της μοναδικής ζωντανής εμφάνισης των Beatles στο «Top Of The Pops». Τα «Σκαθάρια» είχαν εμφανιστεί στην εβδομαδιαία βρετανική τηλεοπτική εκπομπή τον Ιούνιο του 1966, λίγες εβδομάδες πριν δώσουν την τελευταία συναυλία τους στο Σαν Φρανσίσκο στις 29 Αύγουστου.

Ο David Chandler είχε χρησιμοποιήσει μια χειροκίνητη κάμερα για να βιντεοσκοπήσει τους Beatles όταν έπαιξαν το «Paperback Writer» στην εκπομπή του BBC. Όταν έμαθε για την πρόσφατη ανακάλυψη ενός αποσπάσματος 11 δευτερολέπτων από την ίδια εκπομπή, έψαξε και βρήκε το υλικό που είχε καταγράψει ο ίδιος.

BBC

Το υλικό του Chandler έχει διάρκεια 92 δευτερόλεπτα και βρίσκεται πλέον στα χέρια της Kaleidoscope, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στη ανεύρεση σπάνιου τηλεοπτικού υλικού. Η εταιρεία επεξεργάστηκε το υλικό του Chandler, το οποίο δεν έχει ήχο και σε ορισμένα σημεία το βίντεο παίζει πιο αργά, λόγω της καταγραφής με την χειροκίνητη κάμερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος πάντως σχολίασε πως το υλικό είναι «εξαιρετικό» και αποκάλυψε πως θα προβληθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Birmingham City University το Σάββατο 1η Ιουνίου. Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί υλικό από ερμηνείες των Troggs, Hollies και Small Faces, μεταξύ άλλων, στο «Top Of The Pops».