Σε «καθεστώς ομηρίας» βρίσκονται 17 ώρες ανέκδοτης μουσικής των Radiohead

thom-yorke-radiohead
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ένας bootlegger φέρεται να ζητά πάνω από 150.000 δολάρια για να δώσει στην δημοσιότητα τραγούδια από την εποχή του «OK Computer».

Περίπου 17 ώρες μουσικής που ηχογράφησαν οι Radiohead την περίοδο του «OK Computer» φέρεται να έχει στα χέρια του ένας επιτήδειος bootlegger, ο οποίος ζητά πάνω από 150.000 δολάρια ως «λύτρα». Το εμβληματικό τρίτο άλμπουμ των Βρετανών ροκάδων επανεκδόθηκε το 2017 με τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια – τα «I Promise», «Man of War» και «Lift».

Σύμφωνα με χρήστες του Reddit, οπαδοί των Radiohead ήρθαν σε επικοινωνία με έναν bootlegger, ο οποίος ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του 18 Minidiscs τα οποία φέρουν τον τίτλο «The Entire OK Computer Sessions». Παράλληλα αναφέρουν πως η συλλογή που φέρεται να κατέγραψε και να συγκέντρωσε αρχικά ο Thom Yorke, πριν αυτή διαρρεύσει, αποτελείται από 18 ώρες demo, εναλλακτικών εκτελέσεων και ζωντανών ηχογραφήσεων.

REX/Shutterstock / Hayley Madden

Η συλλογή φέρεται να περιέχει πολλές εναλλακτικές εκτελέσεις και ζωντανές ηχογραφήσεις από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ανάμεσα στα ανέκδοτα τραγούδια υπάρχει μια 12λεπτη εκτέλεση του «Paranoid Android», καθώς και πρώιμες εκδοχές των «Exit Music», «True Love Waits», αλλά και των προαναφερθέντων «I Promise» και «Lift». Ένας από τους χρήστες του Reddit ισχυρίζεται πως ο bootlegger ζητά «πάνω από 150.000 δολάρια για όλη τη συλλογή» ή «800 δολάρια για κάθε στούντιο ηχογράφηση και 50 για κάθε ζωντανή ηχογράφηση».

Πολλοί οπαδοί των Radiohead εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την «κλοπή» και τόνισαν πως είναι άδικο για κάποιον άλλο να κερδοσκοπεί από τον μόχθο του συγκροτήματος. Παράλληλα σημείωσαν πως η διαρροή τραγουδιών από την συλλογή μπορεί να επηρεάσει τα σχέδια των Radiohead για την επερχόμενη επανέκδοση του «Kid A» για τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Δείτε την λίστα με τις ανέκδοτες ηχογραφήσεις των Radiohead