Καλωσορίσατε κύριε Wilson
Ανατρέχει στα έργα του, συνδυάζει τις εικόνες της ζωής του και παρουσιάζει τον εαυτό του. «Έχετε ξανάρθει; Όχι, είναι η πρώτη φορά» λέει ο διάσημος σκηνοθέτης και εικαστικός Robert Wilson, και μας περιμένει για μία μοναδική συνάντηση στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών την Πέμπτη 6 Ιουνίου.
Με αφορμή την έκθεση του, «Video Portraits» που φιλοξενείται στη Στέγη έως τις 7 Ιουλίου, ο διάσημος σκηνοθέτης και εικαστικός Robert Wilson,μας προσκαλεί στο εκπληκτικό αισθητικό του σύμπαν, με μια εξαιρετική περφόμανς.
Συνδυάζοντας εκατοντάδες εντυπωσιακές εικόνες από όλο το εύρος της γόνιμης καριέρας του, προσφέρει μια σφαιρική αυτοπροσωπογραφία της δημιουργικής διαδικασίας του, ενώ ανατρέχει στα πρωτότυπα έργα-ορόσημα που έχει ανεβάσει, ανάμεσά τους τα «Deaf Man Glance» (Το βλέμμα του κωφού), «A Letter for Queen Victoria» (Επιστολή για τη βασίλισσα Βικτόρια), «Einstein on the Beach» (Ο Αϊνστάιν στην παραλία, συνδημιουργία με τον συνθέτη Philip Glass), «The CIVIL warS» (Οι ΕΜΦΥΛΙΟΙ πόλεμοι) και «The Black Rider» (Ο Μαύρος Καβαλάρης).
Χαρακτηριστική είναι η δημιουργία του καταξιωμένου έργου του πάνω σε κλασικά θεατρικά και όπερες, όπως είναι οι λαμπρές σκηνοθεσίες του στο «Madama Butterfly», στον κύκλο των «Δαχτυλιδιών» του Βάγκνερ, στον «Μαγικό Αυλό», στο Πέερ Γκυντ του Ίψεν και στο «Κουαρτέτο» του Χάινερ Μύλλερ.
Με την ολοκλήρωση της περφόρμανς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει περαιτέρω τις ιδέες του Robert Wilson, κατά τη διάρκεια μιας ανεπίσημης συνάντησης για ερωταποκρίσεις, ενώ όσοι παρακολουθήσουν την περφόρμανς της 6ης Ιουνίου, θα έχουν δωρεάν είσοδο στην έκθεση του Robert Wilson, «Video Portraits», για την ίδια ημέρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.
Πληροφορίες: Κεντρική Σκηνή, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745, www.sgt.gr , [email protected] , εισιτήρια: 210 900 5 800, τιμές εισιτηρίων: 15 – 25 ευρώ, μειωμένο 10 – 12 – 15 ευρώ, Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 20:30. Η έκθεση «Video Portraits» θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουλίου, ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12:00-21:00 στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.







