Θεωρίες συνομωσίας στο Θησείο
Η αμερικανίδα δημιουργός, Edy Ferguson, έρχεται με σκοπό να αποκαλύψει μυστικά και θεωρίες, που είναι βαθιά θαμμένα στο παρελθόν, με την ατομική της έκθεση «Conspiracy Theory», που φιλοξενείται από τις 30 Μαΐου ως τις 11 Ιουλίου, στη γκαλερί Bernier-Eliades.
H γκαλερί Bernier-Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Edy Ferguson, η οποία θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 20:00, αναζητώντας απαντήσεις στις δικές τις θεωρίες συνομωσίας.
Η Edy Ferguson (Σικάγο, ΗΠΑ) είναι μια πολύπλευρη εικαστικός και καλλιτέχνιδα, η οποία καταπιάνεται με μια μεγάλη γκάμα υλικών και μέσων όπως: βίντεο, σχέδια, κολλάζ, γλυπτική, φωτογραφία, performance.
Η δύναμη των δεξιοτήτων της καλλιτέχνιδος, η ελευθερία της να χρησιμοποιεί μια ευρεία γκάμα μέσων, καθώς και η στάση της απέναντι στην performance ως μέσο έκφρασης, καθιστούν τα έργα της άκρως ενδιαφέροντα, περιεκτικά αλλά ταυτόχρονα πολύ ελκυστικά.
Η δουλειά της κάνει σαφείς νύξεις για την υψηλή κουλτούρα και την κουλτούρα της καθημερινότητας, αντλώντας έμπνευση μέσα από εικόνες του σινεμά ή τον κόσμο της rock μουσικής.
Η Ferguson θέτει σημαντικά και καίρια ζητήματα σχετικά με τον ρόλο των συναισθημάτων στις καλλιτεχνικές δημιουργίες, την απελευθερωτική δύναμη που εκπέμπουν οι εικόνες και η μουσική, καθώς και την συνύπαρξη πολλαπλών και αντιθετικών απόψεων για το πώς βιώνει ο θεατής την πραγματικότητα.
Σε αυτή την έκθεση, η καλλιτέχνιδα θα παρουσιάσει μια σειρά από φωτογραφίες, κολάζ, και μία μουσική εγκατάσταση προβάλλοντας το εικαστικό όραμα της, με όλες τις εκφάνσεις, την ευαισθησία αλλά και την ενέργεια που εκπέμπει.
Πληροφορίες: γκαλερί Bernier-Eliades, Επταχάλκου 11, Θησείο, τηλ: +30210 3413 9357, fax: +30210 3413 938, www.bernier-eliades.gr , [email protected] , εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 30 Μαΐου στις 20:00, διάρκεια έκθεσης: από Πέμπτη 30 Μαΐου ως Πέμπτη 11 Ιουλίου, ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 10:30-18:30, Σάββατο 12:00- 16:00.







