Οι Belle and Sebastian επιστρέφουν γεμάτοι νοσταλγία με το «Sister Buddha»

belle-and-sebastian Gaelle Beri
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το σκωτσέζικο indie pop συγκρότημα έγραψε 11 νέα τραγούδια για το soundtrack της κωμωδίας «Days of the Bagnold Summer».

Οι Belle and Sebastian έδωσαν στην δημοσιότητα το βιντεοκλίπ για το νέο single τους με τίτλο «Sister Buddha». Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο soundtrack της κωμωδίας «Days of the Bagnold Summer» που σκηνοθετεί ο Simon Bird.

Το σκωτσέζικο indie pop συγκρότημα έγραψε 11 νέα τραγούδια για το soundtrack, ενώ ηχογράφησαν δύο παλαιότερα κομμάτια τους, το «Get Me Away From Here I’m Dying» και το «I Know Where The Summer Goes». Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο graphic novel του Joff Winterhart που εκδόθηκε το 2012.

«Το στυλ και η ατμόσφαιρα του με ενέπνευσαν αμέσως. Το διάβασα μια Παρασκευή και μέχρι την Δευτέρα είχα ήδη επεξεργαστεί όλες τις ιδέες μου. Αυτό που ήταν υπέροχο ήταν πως ο [Simon Bird] δεν είχε γυρίσει τίποτα τότε» σχολίασε ο Stuart Murdoch.

«Θέλεις να αρχίσεις νωρίς, γιατί έτσι μπορείς να ξεκινήσεις τις μεταμεσονύκτιες κουβέντες με τον σκηνοθέτη για το “Ο πρωτάρης” ή οτιδήποτε άλλο. Φαντασιωνόμαστε με όλες εκείνες τις υπέροχες ταινίες των δεκαετιών του 1960 και 1970. Εάν θα συμμετάσχεις σε ένα εγχείρημα σαν αυτό, θέλεις να το κάνεις σωστά» συμπλήρωσε ο τραγουδιστής των Belle and Sebastian.

REX/Shutterstock

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα κάνει πρεμιέρα η ταινία του Bird, όμως το soundtrack θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου μέσω της Matador Records. Τελευταία κυκλοφορία του συγκροτήματος ήταν η συλλογή τριών EP «How to Solve Our Human Problems» τον Φεβρουάριο του 2018.