Δείτε τον Robert Plant να ερμηνεύει το «Immigrant Song» για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια

robert-plant Robin Burns
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο τραγουδιστής των Led Zeppelin έπαιξε μια εκδοχή της κλασικής επιτυχίας στην χώρα που τον ενέπνευσε να το γράψει.

Η ζωντανή εμφάνιση του Robert Plant στο φεστιβάλ Secret Solstice του Ρέικιαβικ στην Ισλανδία την περασμένη εβδομάδα είχε μια τεράστια έκπληξη, καθώς έπαιξε το «Immigrant Song» των Led Zeppelin, στην χώρα που ενέπνευσε το θρυλικό hard rock συγκρότημα.

Δείτε τον Robert Plant να τραγουδά το «Immigrant Song» στην Ισλανδία

Αν και ο Plant συνηθίζει να παίζει ορισμένα τραγούδια των Led Zeppelin στις σόλο συναυλίες του, τελευταία φορά που έπαιξε το «Immigrant Song» ήταν το 1996, σε περιοδεία με τον Jimmy Page, δηλαδή πριν από 23 χρόνια. Οι Led Zeppelin εμπνεύστηκαν για να γράψουν το τραγούδι από μια περιοδεία τους στην Ισλανδία το 1970.

Globe Photos/REX/Shutterstock

Το «Immigrant Song» συμπεριλαμβάνεται στο τρίτο άλμπουμ των Led Zeppelin και κυκλοφόρησε ως single τον Νοέμβριο του 1970.

«Μας είχαν καλέσει να παίξουμε μια συναυλία στο Ρέικιαβικ και μια μέρα πριν φτάσουμε, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεκίνησαν απεργία και η συναυλία θα ακυρωνόταν. Το πανεπιστήμιο είχε προετοιμάσει έναν συναυλιακό χώρο για μας και ήταν εκπληκτικός. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν εξαιρετική και περάσαμε υπέροχα. Το “Immigrant Song” είναι για εκείνο το ταξίδι και ήταν το πρώτο κομμάτι στο άλμπουμ, το οποίο σκοπεύαμε να ήταν αρκετά διαφορετικό» δήλωσε ο Plant το 2009 στο ντοκιμαντέρ «Led Zeppelin Dazed and Confused».