Δολοφονήθηκε ο Brian Jones των Rolling Stones;

brian-Jones-rolling-stones
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η κόρη του κιθαρίστα των γερόλυκων της ροκ εξέφρασε την άποψη πως ο πατέρας της έπεσε θύμα δολοφονίας το 1969.

Η Barbara Marion, νεότερη κόρη του ιδρυτικού μέλους των Rolling Stones Brian Jones, θεωρεί πως ο πατέρας της δολοφονήθηκε και ότι οι αστυνομικές αρχές δεν πραγματοποίησαν σωστή έρευνα στις συνθήκες θανάτου του μουσικού. Ο κιθαρίστας είχε βρεθεί νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στις 3 Ιουλίου 1969 και σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές αρχές ο θάνατος πρήλθε από ατύχημα, ενώ οι καταχρήσεις του παρελθόντος σε  αλκοόλ και ναρκωτικά έπαιξαν ρόλο.

«Πιστεύω ότι δολοφονήθηκε και θεωρώ πως η αστυνομία δεν έκανε την έρευνα που έπρεπε. Θα ήθελα να ξανανοίξουν την υπόθεση για να πάρω ορισμένες απαντήσεις» δήλωσε η Marion στο Sky News, όπου χαρακτήρισε τον θάνατο του πατέρα της «λίγο μυστήριο».

AP

Δεν είναι πρώτη φορά που έχουν εκφραστεί αμφιβολίες για τις συνθήκες θανάτου του Jones, ειδικά στους κύκλους οπαδών των Rolling Stones. Μια από τις κυριότερες θεωρίες θέλει τον οικοδόμο Frank Thorogood να δολοφόνησε των Βρετανό μουσικό, καθώς ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Jones ζωντανό. Στις έρευνες που έχει κάνει η αστυνομία του Σάσεξ, δεν έχει εντοπιστεί κάποιο στοιχείο που να στηρίζει τις θεωρίες φόνου.

«Ο θάνατος του Brian Jones ερευνήθηκε το 1969, αλλά υπήρξε και το θέμα δύο επιθεωρήσεων το 184 και το 1994. Κατά καιρούς, τα τελευταία 49 χρόνια, η αστυνομία του Σάσεξ έχει λάβει μηνύματα ή αναφορές από δημοσιογράφους και άλλα άτομα σχετικά με τον θάνατο» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, η οποία στην συνέχεια τόνισε πως από το 2010 δεν έχει λάβει καμία αναφορά ή κάποιο στοιχείο που να θέτει σε αμφισβήτηση την αρχική έκθεση του ιατροδικαστή. «Η υπόθεση δεν έχει ανοίξει και δεν υπάρχουν σχέδια για να συμβεί αυτό» κατέληξε η ανακοίνωση της αστυνομίας.