2ο Cuba Festival: η κουβανέζικη μουσική παράδοση σε όλο της το μεγαλείο

2o-cuba-festival-i-koubaneziki-mousiki-paradosi-se-olo-tis-to-megaleio-koubaneziki-mousiki-paradosi-se-olo-tis-to-megaleio

ΣΑΒΒΑΤΟ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Το Σάββατο 8 Ιουνίου, ο Βοτανικός Live Stage φιλοξενεί εκρηκτικούς hip-hop, latin και salsa ρυθμούς με «άρωμα» Κούβας.

Ένα διαφορετικό πολιτιστικό φεστιβάλ, με στόχο να «μυήσει» το ελληνικό κοινό στην κουβανέζικη παράδοση και φιλοσοφία, να μεταδώσει τον αυθορμητισμό και την alegría των Κουβανών και να παρασύρει όλους τους επισκέπτες του σε «απογειωτικούς» χορευτικούς ρυθμούς, φιλοξενείται το Σάββατο 8 Ιουνίου στον Βοτανικό.

Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στους θρυλικούς Orishas από τους συνεχιστές της μουσικής τους, τους εκρηκτικούς Cuban Beats All Stars. Οι Cuban Beats All Stars δημιουργήθηκαν από τα αρχικά μέλη των Orishas με σκοπό να διατηρήσουν ενεργά στο παγκόσμιο μουσικό προσκήνιο τη μουσική του θρυλικού συγκροτήματος. Οι Orishas είναι το πρώτο κουβανέζικο συγκρότημα που κατάφερε να ενσωματώσει στο παραδοσιακό beat της salsa και της rumba, ρυθμούς της rap και της hip-hop και ξεσήκωσαν το παγκόσμιο κοινό σε ασταμάτητο χορό. Οι συναυλίες των Cuban Beats All Stars είναι μια μοναδική εμπειρία. Δημιουργούν μια συναρπαστική ατμόσφαιρα και ξεσηκώνουν με το ρυθμό και την απίστευτα μεταδοτική τους ενέργεια το κοινό.

Κουβανέζικες κιθάρες θα γεμίσουν το Βοτανικός Live Stage, από τον ερμηνευτή και τραγουδοποιό Jesus Cutino των Ska Cubano. Τραγουδιστής, συνθέτης και δεξιοτέχνης της κιθάρας, θεωρείται ως ο καλύτερος μουσικός «tres» στην Ευρώπη (το «tres» είναι είδος κουβανέζικης κιθάρας που είναι η βάση του κουβανέζικου ήχου «son»).

Στο 2ο Cuba Festival θα συμμετέχουν επίσης, οι Odalis Palma, Baclava Cubano, Pistola L Esencia, Omar Cuesta El Pantera, Rosanna Mailan Sevila, Ramon Soto, Ivan Lopez, Mariela Nelson, Salsa Sinners, Yoel Pereira & Miguel Angel Bautista και θα φιλοξενηθούν dj sets από τους Niko Marinou, El General, Acebes.

Cuban Beats All Stars

Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις: έκθεση φωτογραφίας από τον Στέλιο Καρασταμάτη με τίτλο «24 Days in Havana», video προβολές και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, που στόχο έχουν την προβολή του πολιτισμού της Κούβας.

Πληροφορίες: Βοτανικός Live Stage, Κασσάνδρας 19 (κάθετος Ιεράς Οδού), 210 3473835, είσοδος 20€, οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ., www.facebook.com/CUBAFESTIVAL .