Ο Paul McCartney ετοιμάζει το πρώτο του musical

paul-mccartney Danny Moloshok
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το πρώην «Σκαθάρι» θα μεταφέρει στο σανίδι το «Μια υπέροχη ζωή» με τη βοήθεια του συγγραφέα του «Billy Elliot».

Ο Paul McCartney έχει ξεκινήσει να γράφει το πρώτο του musical, το οποίο θα είναι μια μεταφορά της κλασικής ταινίας «Μια υπέροχη ζωή» του Frank Capra. Στο πρώτο του εγχείρημα στα musical, ο Βρετανός μουσικός θα συνεργαστεί με τον συγγραφέα του «Billy Elliot»Lee Hall, και τον παραγωγό του Γουέστ Εντ, Bill Kenwright.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο McCartney, δεν είχε σκεφτεί ποτέ να γράψει ένα musical, όμως άρχισε να σκέφτεται «πόσο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό» θα μπορούσε να είναι, όταν συνάντησε τους Kenwright και Hall πριν από τρία περίπου χρόνια. Ο Hall από την πλευρά του εκθείασε «το πνεύμα, την συναισθηματική ειλικρίνεια και την μελωδική λαμπρότητα» που έχει να προσφέρει ο McCartney στην μεταφορά της κλασικής ιστορίας.

Πρωταγωνιστής τού «Μια υπέροχη ζωή» είναι ένας άτυχος τραπεζικός υπάλληλος (τον οποίο ενσαρκώνει ο James Stewart) στα πρόθυρα αυτοκτονίας, όταν ένας εκπαιδευόμενος φύλακας άγγελος εμφανίζεται για να του αποκαλύψει πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς αυτόν. Η ταινία του Capra θεωρείται μια από τις πιο κλασικές και διαχρονικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στην ιστορία του αμερικάνικου κινηματογράφου.

Invision/AP / Michael Zorn

Στόχος των παραγωγών είναι να γίνει μια πρεμιέρα στα τέλη του 2020.