Οι Blur γιορτάζουν τα 25 χρόνια του «Parklife» με ανέκδοτες ηχογραφήσεις και vintage merchandise

blur Shamil Tanna
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο Damon Albarn αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους το Britpop συγκρότημα απέρριψε τις προτάσεις για reunion συναυλίες.

Ένα από τα σπουδαιότερα Britpop άλμπουμ της δεκαετίας του 1990, το «Parklife» των Blur κλείνει φέτος τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του. Για να το γιορτάσουν, οι Blur αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν μια σειρά merchandise με σχέδια από τα παλιά, καθώς και ένα ακυκλοφόρητο live session στα στούντιο του BBC.

Η Parlophone ανακοίνωσε πως το «BBC Radio 1 Parklife Session», το οποίο ηχογραφήθηκε στις 7 Μαρτίου 1994 στο Μάντσεστερ, θα κυκλοφορήσει σε δεκάιντσο βινύλιο στις 2 Αυγούστου. Σε εκείνο το session, λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του «Park Life» στις 25 Απριλίου, οι Blur ηχογράφησαν τα «Girls & Boys», «Jubille», «Trouble In The Message Centre» και «Lot 105».

Πέραν όμως του άλμπουμ, οι Blur θα επανεκδώσουν αρκετά παλιά σχέδια τους σε μπλουζάκια και τσάντες, όπως το ποδοσφαιρικό λογότυπο τους. Η προπώληση του δίσκου και του vintage merchandise έχει ήδη ξεκινήσει μέσω του επίσημου online καταστήματος του συγκροτήματος.

Πρόσφατα ο Damon Albarn αποκάλυψε πως οι Blur είχαν την ευκαιρία να παίξουν ορισμένες συναυλίες για τα 25 χρόνια του «Parklife», όμως απέρριψαν τις προσφορές λόγω του Brexit.

REX/Shutterstock

«Θα ήθελα να το ερμηνεύσω μονάχα εάν ήταν κάτι θετικό. Εάν φτάναμε στο σημείο να έχουμε δεύτερο δημοψήφισμα, τότε θα ήμουν χαρούμενος να παίξω εκείνο τον δίσκο για να το γιορτάσω αλλά και για να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας για μια εποχή που η ιδέα της βρετανικότητας δεν ήταν πολιτική. Έχει να κάνει περισσότερο με την μουσική και την κουλτούρα μας. Ήταν χωρίς αμφιβολία λίγο αφελές, όμως είχε μια διασκεδαστική πλευρά, είχε χιούμορ. Οπότε δεν είμαι κατά του να ερμηνεύσω εκείνο το άλμπουμ, αλλά δεν θα ήθελα να το κάνω εάν ένιωθα πως γινόταν μονάχα για τα λεφτά».