Κληρονόμοι του Prince δικαιώθηκαν έναντι «πειρατικής» δισκογραφικής εταιρείας

prince Matt Sayles
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η Eye Records είχε κυκλοφορήσει αρκετές συλλογές με ακυκλοφόρητα τραγούδια του Prince χωρίς να έχει λάβει τα σχετικά δικαιώματα.

Οι κληρονόμοι του Prince δικαιώθηκαν στα αμερικάνικα δικαστήρια και κέρδισαν μια αποζημίωση της τάξης των επτά εκατομμυρίων δολαρίων από μια δισκογραφική εταιρεία, την Eye Records, η οποία είχε κυκλοφορήσει ορισμένα bootlegs με τραγούδια του μουσικού.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσαν οι κληρονόμοι τον Αύγουστο του 2018, η Eye Records είναι «μια bootleg δισκογραφική αφιερωμένη στον Prince», η οποία μετά την δικαστική απόφαση θα πρέπει να αποσύρει τις κυκλοφορίες της με μουσική του Prince.

REX/Shutterstock / Christian Hjo

Στις συλλογές που είχε εκδώσει η Eye Records μέσω ενός online καταστήματος υπήρχαν ζωντανές εκτελέσεις και ακυκλοφόρητα τραγούδια του Αμερικάνου μουσικού, χωρίς όμως να έχει αποκτήσει τα σχετικά δικαιώματα. Άρθρο του TMZ αναφέρει πως οι κληρονόμοι ζητούσαν δύο εκατομμύρια δολάρια για κάθε παραβίαση των εμπορικών σημάτων τους, όμως τα δικαστήρια τελικά απένειμαν συνολική αποζημίωση επτά εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του εμβληματικού μουσικού το 2016 προέκυψαν πολλά δικαστικά θέματα σχετικά με τον κατάλογο μουσικής και βίντεο του μουσικού, ειδικά όταν ανακαλύφθηκε ο «θησαυρός» ακυκλοφόρητων τραγουδιών στο αρχείο του. Τα νομικά προβλήματα σχετικά με την ιδιοκτησία των πνευματικών δικαιωμάτων όμως ξεπεράστηκαν πρόσφατα και το τελευταίο διάστημα έχουν ανακοινωθεί πολλές επανεκδόσεις της πλούσιας δισκογραφίας του Prince, αλλά και συλλογές με πολλά από τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του.