H Audrey Hepburn «επιστρέφει» στη γενέτειρά της

intimate-audrey-8 STEPHANIE LECOCQ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Οι Βρυξέλλες γιορτάζουν τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τη γέννηση της μεγάλης σταρ.

Φως στη γυναίκα Audrey Hepburn, και όχι την θρυλική φιγούρα του σινεμά, φιλοδοξεί να ρίξει η έκθεση «Intimate Audrey» η οποία διοργανώνεται έπειτα από προσωπική επιθυμία του γιου της ηθοποιού.   

Η Audrey Hepburn γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929

Ο Sean Hepburn Ferrer επέλεξε την πόλη που γεννήθηκε η μητέρα του για να γιορτάσει την συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννησή της, με μία έκθεση που φιλοξενείται στο μουσείο Espace Vanderborght και αποτελείται από εκατοντάδες δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες, αναμνηστικά, φορέματα και αξεσουάρ, βίντεο, καθώς και σπάνια σχέδια μόδας και γραπτά της ηθοποιού σχετικά με την φιλανθρωπική της δράση. Ακολουθώντας μάλιστα το φιλανθρωπικό έργο της Hepburn, τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν σε ιδρύματα των Βρυξελλών για την καταπολέμηση σπάνιων ασθενειών.   

Η γυναίκα πίσω από το θρύλο γυρίζει σπίτι 

Born in Brussels
 

Η έκθεση στήνεται έτσι ώστε ο επισκέπτης να μεταβεί από την εικόνα της Hepburn στη μεγάλη οθόνη στην εικόνα της ηθοποιού πίσω και πέρα από την οθόνη. Έτσι κάθε ένα από τα κεφάλαια στα οποία χωρίζεται και οργανώνεται η έκθεση δίνει μια καινούρια οπτική σε διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας της Hepburn. Ξεκινώντας από το οικογενειακό δέντρο και την γέννησή της στις Βρυξέλλες, η έκθεση ακολουθεί την πορεία της με τη... βέσπα από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και τα βραβεία Oscar και από εκεί στη Σουηδία για τον έρωτα. Στην πορεία ακολουθεί το κεφάλαιο της γέννησης του γιου της, οι φίλοι και ο περίγυρός της, το αγαπημένο σπίτι της στην Ελβετία και το τελευταίο, και για την ίδια πιο σημαντικό, κεφάλαιο στη ζωή της, τη δράση της ως πρέσβειρα της UNICEF.  

The family tree
 

From London to New York
 

Oscar night
 

A Swiss wedding
 

Audrey and Mel
 

Sean
 

Friends
 

La Paisible
 

Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 25 Αυγούστου.