Οι Soundgarden σχεδιάζουν άλμπουμ με demo ηχογραφήσεις του Chris Cornell

soundgarden Michael Lavine
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το grunge συγκρότημα έχει υλικό για ένα δίσκο, όμως δεν έχει εξασφαλίσει τα φωνητικά που ηχογράφησε ο Cornell πριν τον ξαφνικό θάνατο του.

Τα εναπομείναντα μέλη των Soundgarden αποκάλυψαν πως σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν έναν νέο δίσκο χρησιμοποιώντας demo ηχογραφήσεις του Chris Cornell, αλλά και τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει ως προς αυτό. Ο frontman του grunge συγκροτήματος αυτοκτόνησε τον Μάιο του 2017, όμως όπως εξήγησε ο κιθαρίστας Kim Thayil, εκείνη την εποχή δούλευαν πάνω σε νέα τραγούδια.

Μιλώντας στο Music Radar, ο Thayil δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι οι ηχογραφήσεις είναι demo, η ποιότητα του υλικού είναι υψηλή, καθώς ο Cornell και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος ήταν ιδιαίτερα σχολαστικοί στις τεχνικές ηχογράφησης στο σπίτι. Πολλοί από τους τεχνικούς των Soundgarden που συμμετείχαν στις περιοδείες είχαν ενεργό ρόλο στις ηχογραφήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλούσιο υλικό για ένα άλμπουμ. Το μόνο που φαίνεται να εμποδίζει το συγκρότημα από την ολοκλήρωση του άλμπουμ είναι η διστακτικότητα των κατόχων του demo υλικού που ηχογράφησε ο Cornell να συνεργαστούν μαζί τους.

REX/Shutterstock / Joe Papeo

«Προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε πριν από δύο χρόνια, όμως δεν έχουμε στην κατοχή μας κανένα από τα demo που δούλευε ο Chris με [τους τεχνικούς]. Έχουμε αντίγραφα, αλλά χρειαζόμαστε τα [πρωτότυπα] αρχεία, ώστε να μπορούμε να ηχογραφήσουμε την μουσική και να ολοκληρώσουμε τον δίσκο» τόνισε ο κιθαρίστας για το άλμπουμ.

Σύμφωνα με τον Thayil, οι Soundgarden «ζήτησαν με ωραίο τρόπο» τα αρχεία για να ολοκληρωθεί το άλμπουμ, όμως «φαίνεται πως υπάρχει λίγη σύγχυση σχετικά με το τι εμπεριέχει αυτό, πως θα δουλέψει και ποιος θα επωφεληθεί» από το εγχείρημα. «Είναι κουραστικό και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μέχρι κάποιος αντιληφθεί στο μέλλον την αξία του να επιτρέψει σε δημιουργικούς συνεργάτες να αποκτήσουν πρόσβαση στο υλικό» κατέληξε ο Thayil.