Ο Ed Sheeran έσπασε ασύλληπτο ρεκόρ των U2

ed-sheeran Richard Isaac
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ο Βρετανός τραγουδιστής έχει κόψει τα περισσότερα εισιτήρια από οποιονδήποτε άλλο μουσικό, στην μεγαλύτερη περιοδεία όλων των εποχών.

Η «Divide» περιοδεία του Ed Sheeran είναι και επίσημα η μεγαλύτερη όλων των εποχών, καθώς με την συναυλία που έδωσε στο Ανόβερο της Γερμανίας το περασμένο Σάββατο, έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων και εισιτηρίων που κατείχαν για πολλά χρόνια οι U2.

Όταν ολοκληρωθεί η περιοδεία του Sheeran, σε περίπου τρεις εβδομάδες, θα έχει διαρκέσει συνολικά 893 μέρες, ενώ οι U2 είχαν παραμείνει στο δρόμο για 760 μέρες, από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2011.

«Σήμερα η Divide περιοδεία έσπασε το ρεκόρ που είχαν θέσει οι U2. Έχει τους περισσότερους θεατές και τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών. Ευχαριστώ τόσο πολύ όλους σας που έχετε έρθει σε μια συναυλία. Απομένουν 12 συανυλίες, δεν θα το ξεχάσω ποτέ» έγραψε ο Sheeran στο μήνυμα του στο Instagram για το σημαντικό επίτευγμα του.

Η περιοδεία του Sheeran ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 26 Αυγούστου με μια συναυλία στην γενέτειρα του, το Ίπσουιτς, στις 26 Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό, ο Βρετανός θα έχει δώσει 255 συναυλίες με μέσο όρο 34.541 θεατές, έναντι των 100 συναυλιών με μέσο όρο 66.091 θεατές που έδωσαν οι U2 στο «360 Tour» στα πλαίσια του «No Line on the Horizon».