Πέθανε ο Henri Belolo, συνδημιουργός και παραγωγός των Village People

village-people
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Μαζί με τον Γάλλο παραγωγό Jacques Morali σχημάτισαν το εμβληματικό συγκρότημα το 1976 και άλλαξαν για πάντα την disco σκηνή.

Ο Henri Belolo, παραγωγός και ένας εκ των δύο δημιουργών των Village People, πέθανε το περασμένο Σάββατο στην ηλικία των 82 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε στο Rolling Stone ο τραγουδιστής του εμβληματικού disco συγκροτήματος Victor Willis.

YouTube

O Belolo είχε μιλήσει για την συνεισφορά του στην άνθιση της disco σκηνής στο ντοκιμαντέρ «The Secret Disco Revolution» του Jamie Kastner.

«Είμαι συντετριμμένος από τον θάνατο του Henri Belolo, ο οποίος ήταν πρώην παραγωγός μου, μέντορας και συνδημιουργός των Village People. Ο Henry, ο οποίος πέθανε στις 3 Αυγούστου 2019, αφήνει πίσω του ένα εξαιρετικό έργο που βοήθησε να σχηματιστεί το είδος της disco και ως μουσικός παραγωγός ήταν ξεχωριστός» δήλωσε ο Willis. Στην συνέχεια ο τραγουδιστής των Village People σχολίασε πως η κηδεία του Belolo έχει πραγματοποιηθεί σε στενό κύκλο στο Παρίσι, όμως σύντομα θα ανακοινωθεί ένα δημόσιο μνημόσυνο.

Η γαλλική δισκογραφική εταιρεία Scorpio, την οποία ίδρυσε ο Belolo το 1976, εξέφρασε την λύπη της μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter. «Εις μνήμην του Henri Belolo, ιδρυτή της Scorpio Music και πρωτοπόρου της χορευτικής μουσικής» αναφέρει η δισκογραφική εταιρεία.

Ο Belolo γεννήθηκε στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο το 1936 και όταν ξεκίνησε την καριέρα του στην μουσική ως DJ, μετακόμισε στο Παρίσι για να εργαστεί στην παραγωγή, προτού συνεχίσει για την Αμερική το 1973. Εκεί γνώρισε τον παραγωγό Jacques Morali, με τον οποίο συνεργάστηκαν στενά και σχημάτισαν αρχικά τους The Ritchie Family και στην συνέχεια τους Village People.

Οι Village People με τον Victon Willis στην σύνθεση τους συνεχίζουν να δίνουν συναυλίες κάθε χρόνο, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος δίσκος τους κυκλοφόρησε το 1985.

Αν και ο Belolo είχε βοηθήσει στην συγγραφή των μεγάλων επιτυχιών του συγκροτήματος, όπως τα «Y.M.C.A.», «In The Navy» και «Go West», το όνομα του αφαιρέθηκε από τα credits των συνθετών το 2015. Ο παραγωγός είχε ισχυριστεί πως έγραψε τους στίχους των τραγουδιών στα γαλλικά (με τον Willis στην συνέχεια να τους προσαρμόζει στα αγγλικά), κάτι το οποίο όμως δεν δέχτηκε τελικά το δικαστήριο, δικαιώνοντας έτσι τον Willis.