Σε μπελάδες η Beyoncé για την δίαιτα της

beyonce
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

«Θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για τον μέσο άνθρωπο χωρίς μια ομάδα διατροφολόγων και γυμναστών όπως η Beyoncé» δήλωσε διατροφολόγος.

Μια νέα δίαιτα την οποία προωθεί η Beyoncé ενδέχεται να είναι «επικίνδυνη», σχολίασε η βρετανική ένωση διατροφής και φαρμάκων lifestyle. Η δίαιτα 22 ημερών δημιουργήθηκε το 2013, όμως έγινε δημοφιλής όταν έγινε γνωστό πως η Αμερικανίδα τραγουδίστρια την ακολούθησε στις προετοιμασίες για την εμφάνιση της στο περσινό φεστιβάλ Coachella.

Τον περασμένο μήνα η Beyoncé μοιράστηκε ένα βίντεο στο YouTube όπου εξηγούσε το πλάνο της δίαιτας. Αφού ανεβαίνει σε μια ζυγαριά, η τραγουδίστρια σχολιάζει στην κάμερα πως το βάρος «είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γυναίκας». Όπως εξηγεί στην συνέχεια, η δίαιτα απαιτεί «καθόλου ψωμί, καθόλου υδατάνθρακες, καθόλου ζάχαρη, καθόλου γαλακτοκομικά, καθόλου ψάρι, καθόλου αλκοόλ» και η Beyoncé συμπληρώνει πως «πεινάει».

Shutterstock

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο διατροφολόγος Daniel O’Shaughnessy τόνισε πως η συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί να οδηγήσει σε «διατροφικές ανεπάρκειες», αφού το πλάνο προβλέπει 1.400 θερμίδες την ημέρα, όταν ένας μέσος άνδρας χρειάζεται 2.500 θερμίδες και μια μέση γυναίκα 2.000 θερμίδες.

«Είναι πολύ λίγες για οποιονδήποτε, [όσοι την ακολουθούν] θα νιώσουν κουρασμένοι και εξουθενωμένοι, ειδικά εάν προσθέσουμε γυμναστική. Θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για τον μέσο άνθρωπο εάν την ακολουθήσει χωρίς μια ομάδα διατροφολόγων και γυμναστών όπως η Beyoncé» εξήγησε ο  O’Shaughnessy. Σύμφωνα με τον διατροφολόγο «η Beyoncé πουλά ένα όνειρο» και εξέφρασε τις ανησυχίες του επειδή πολλοί έφηβοι θαυμαστές της τραγουδίστριας «επηρεάζονται εύκολα».

imageSPACE/SilverHub/REX/Shutterstock

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο γυμναστής της τραγουδίστριας και δημιουργός της δίαιτας Marco Borges δήλωσε πως «η Beyoncé χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό μιας ολοκληρωμένης διατροφής βασισμένης στις φυτικές τροφές και την καθημερινή άσκηση ως μέρος της πειθαρχημένης και σκληρής δουλειάς της, προκειμένου να επιτύχει τους προσωπικούς στόχους της, καθώς προετοιμαζόταν για την εμφάνιση της στο Coachella. Πέτυχε τους στόχους της με επιτυχία και ήταν σε θέση να δώσει το 100% για μια εμφάνιση υψηλών απαιτήσεων. Εξακολουθεί να έχει επίγνωση της σημασίας της σωστής διατροφής και άσκησης ως μέρος ενός υγιεινού και ευτυχισμένου τρόπου ζωής».