O δημιουργός του «Game Of Thrones» θεωρεί πως η σειρά του HBO δεν του έκανε καλό

george-rr-martin
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

«Ένιωθα άσχημα γιατί σκεφτόμουν ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βιβλίο και ότι έχω γράψει μονάχα τέσσερις σελίδες αντί για 40» δήλωσε ο George R.R. Martin.

Ο George R.R. Martin έδωσε μια συνέντευξη στον Observer, όπου εξέφρασε την χαρά του που ολοκληρώθηκε η τηλεοπτική μεταφορά τού «Game Of Thrones». Όπως παραδέχτηκε ο Αμερικάνος συγγραφέας, η σειρά του HBO ήταν ο λόγος για τον οποίο έχει καθυστερήσει να ολοκληρώσει τους δύο τελευταίους τόμους του έργου του.

«Δεν νομίζω πως η τηλεοπτική σειρά μού έκανε πολύ καλό. Αυτό που θα έπρεπε να έχει επιταχύνει, στην πραγματικότητα με επιβράδυνε. Κάθε μέρα καθόμουν να γράψω και ακόμα κι εάν ήταν καλή η μέρα μου, ένιωθα άσχημα γιατί σκεφτόμουν ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βιβλίο και ότι έχω γράψει μονάχα τέσσερις σελίδες, όταν θα έπρεπε να είχα γράψει 40», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Martin.

Reuters / Robert Galbraith

Δεδομένου ότι ο Martin δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα την επική ιστορία του, οι παραγωγοί της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Game Of Thrones» πήραν ορισμένες αποφάσεις που δυσαρέστησαν τους οπαδούς της σειράς, ζητώντας μάλιστα ένα ριμέικ του τελευταίου κύκλου. Ο συγγραφέας από την πλευρά του εξήγησε πως έδωσε ελάχιστη σημασία στις αντιδράσεις και σχολίασε πως προτιμά να αφήνει τους οπαδούς «να έχουν τις δικές τους θεωρίες».

«Έμεινα έξω από όλα αυτά. Ορισμένες θεωρίες που ανέπτυξαν οι οπαδοί είναι σωστές, άλλες είναι λάθος. Θα μάθουν όταν τελειώσω», κατέληξε ο Martin. Το τελευταίο βιβλίο της σειράς, «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου», το «Ο χορός των Δράκων», εκδόθηκε το 2011 και έκτοτε ο συγγραφέας ετοιμάζει τον έκτο και έβδομο τόμο. Παράλληλα με τη συγγραφή των δύο βιβλίων, ο Martin συμμετέχει στο τηλεοπτικό πρίκουελ, όπου πρωταγωνιστεί η Naomi Watts.