Ariana Grande, Lady Gaga και Nicki Minaj δηλώνουν υπέρ του δικαιώματος στις αμβλώσεις

ariana-grande-lady-gaga-nicki-minaj
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

«Κάθε άνθρωπος αξίζει το δικαίωμα να ελέγχει το σώμα του, τη ζωή του και το μέλλον του» δήλωσε η Billie Eilish.

Σχεδόν 140 καλλιτέχνες έχουν υπογράψει την νέα καμπάνια του Planned Parenthood, η οποία έχει στόχο να στηρίξει τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και την πρόσβαση σε αμβλώσεις. Η αφίσα της καμπάνιας #BansOffMyBody δημοσιεύτηκε στο τεύχος της 24 Αυγούστου του Billboard και προειδοποιεί πως οι πρόσφατες αμφιλεγόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις σε πολλές αμερικάνικες πολιτείες θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις.

Στόχος του Planned Parenthood είναι να συλλέξει 500.000 υπογραφές μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Ανάμεσα στους πολλούς μουσικούς που στηρίζουν την καμπάνια είναι οι Ariana Grande, Billie Eilish, Lady Gaga, Lizzo, Bon Iver, The 1975, Nicki Minaj, Fiona Apple, HAIM, Miley Cyrus και Kacey Musgraves.

Στο μήνυμα της η Eilish δήλωσε πως είναι περήφανη για τις προσπάθειες του Planned Parenthood και τόνισε πως «δεν μπορούμε να ζούμε ελεύθερα και κινούμαστε στον κόσμο όταν το βασικό δικαίωμα της πρόσβασης στην αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη που χρειαζόμαστε απειλείται. Κάθε άνθρωπος αξίζει το δικαίωμα να ελέγχει το σώμα του, την ζωή του και το μέλλον του».