Η Royal Mail τιμά τον Elton John με μια λαμπερή σειρά γραμματοσήμων

elton-John
ΤΡΙΤΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οχτώ κλασικοί δίσκοι και μια σειρά εμβληματικών εμφανίσεων του σπουδαίου μουσικού θα απαθανατιστούν από τα βρετανικά ταχυδρομεία.

Ο Elton John θα γίνει μόλις ο δεύτερος solo μουσικός που θα αποκτήσει μια ειδική σειρά γραμματοσήμων από την Royal Mail, μετά την σειρά που κυκλοφόρησε αφιερωμένη στον David Bowie το 2017. Τα οχτώ γραμματόσημα της ειδικής σειράς απεικονίζουν τα εξώφυλλα ορισμένων εκ των πιο γνωστών δίσκων του μουσικού, όπως το «Honky Chateu» του 1972 με το «Rocket Man».

Ανάμεσα στα άλμπουμ του Elton John που θα γίνουν γραμματόσημα είναι το «Goodbye Yellow Brick Road» με επιτυχίες όπως τα «Bennie And The Jets», «Saturday’s Alright For Fighting» και την πρωτότυπη εκδοχή του «Candle In The Wind». Τα υπόλοιπα άλμπουμ που θα απαθανατιστούν ως γραμματόσημα είναι τα «Caribou», «Captain Fantastic And The Brown Dirty Cowboy», «Made In England» και «Songs From The West Coast».

Σε ένα ξεχωριστό σετ υπάρχουν άλλα τέσσερα γραμματόσημα από ζωντανές εμφανίσεις του Elton John, όπως στο Hammersmith Odeon του Λονδίνου το 1973, την θρυλική παράσταση που έδωσε στο στάδιο των Dodgers στο Λος Άντζελες το 1975 και την συναυλία του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για το αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ το 2012.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Rob Grabowski

Σε δηλώσεις του ο Βρετανός μουσικός τόνισε πως ένιωσε μεγάλη έκπληξη και τιμή όταν οι υπεύθυνοι των ταχυδρομείων επικοινώνησαν μαζί του, συμπληρώνοντας πως δεν πίστευε ποτέ που θα μπορούσε να εμφανιστεί σε ένα γραμματόσημο.

«Ο Elton είναι ένας από τους πιο πετυχημένους Βρετανούς solo καλλιτέχνες όλων των εποχών. Έχει ηχογραφήσει ορισμένα από τα πιο γνωστά τραγούδια στην ιστορία της pop, όπως το “Candle In The Wind” και το “Rocket Man”. Τα γραμματόσημα που εκδίδουμε σήμερα παρουσιάζουν ορισμένα από τα πιο εμβληματικά άλμπουμ του και γιορτάζουν την φανταστική μουσική συνεισφορά του»  δήλωσε εκπρόσωπος της Royal Mail.