Νέο boxset για τα πρώτα χρόνια του David Bowie

david-bowie Fabio Diena
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το «Conversation Piece» καλύπτει την περίοδο 1968-1969 με πολλά σπάνια demos και θα εκδοθεί σε ασημί και χρυσό βινύλιο.

Ένα νέο boxset με μουσική του David Bowie από τη διετία 1968-1969 θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά. Η συλλογή τιτλοφορείται «Conversation Piece» και αποτελείται από πολλά σπιτικά demo, εκτελέσεις για το ραδιόφωνο του BBC, ηχογραφήσεις στο στούντιο με τον John «Hutch» Hutchinson, αλλά και κομμάτια από το πειραματικό συγκρότημα Feathers.

Στο boxset θα περιλαμβάνονται 12 ακυκλοφόρητα τραγούδια, καθώς και ένα νέο μιξ του «Space Oddity» από τον μακροχρόνιο συνεργάτη και παραγωγό του Bowie, Tony Visconti.

Στις δηλώσεις του ο παραγωγός σχολίασε πως ήταν «πολύ διασκεδαστικό» που κατάφερε να μιξάρει τον δίσκο για δεύτερη φορά, προσθέτοντας αρκετά στοιχεία που δεν μπόρεσε να ενσωματώσει στο άλμπουμ την πρώτη.

Εκτός της μουσικής, το boxset περιλαμβάνει ένα σκληρόδετο βιβλίο 120 σελίδων με φωτογραφίες και αποκλειστικά αναμνηστικά από τον πρώην μάνατζερ του μουσικού, Ken Pitt, αλλά και το αρχείο του David Bowie.

Η συλλογή θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή/streaming, σε πέντε CD και αριθμημένα βινύλια σε ασημί (για τα νούμερα 1 έως 1969), χρυσό (1970-2019) και μαύρο (όλα τα υπόλοιπα) χρώμα. Το «Conversation Piece» θα κυκλοφορήσει μέσω της Parlophone στις 15 Νοεμβρίου.