«Έφυγε» από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

laurentis-maxairitsas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο πολυαγαπημένος μουσικός υπέστη καρδιακή προσβολή στο σπίτι του στο Βόλο και άφησε την τελευταία του πνοή στη ηλικία των 63 ετών.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πέθανε ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας μετά από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του στο Πτελεό Μαγνησίας. Ο μουσικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, όμως παρά τις προσπάθειες των διασωστών και γιατρών ήταν αργά.

Τις τελευταίες μέρες ο Μαχαιρίτσας βρισκόταν στο σπίτι του στο Πτελεό μετά την πρόσφατη συναυλία που έδωσε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο. Οι δύο μουσικοί πραγματοποιούσαν μια καλοκαιρινή περιοδεία η οποία θα ολοκληρωνόταν στο Ηρώδειο με μια φιλανθρωπική συναυλία για να στηριχθεί το «Μαζί για το Παιδί».

Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου και από μικρή ηλικία ανέπτυξε ενδιαφέρον για την μουσική. Το πρώτο άλμπουμ του, που ηχογραφήθηκε με αγγλικό στίχο, κυκλοφόρησε το 1978 με τους P.L.J. Band, τους οποίους σχημάτισε με τον Παύλο Κικριλή και τον Δημήτρη Βασαλάκη. Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική θητεία του, ο Μαχαιρίτσας μετονόμασε το συγκρότημα σε Τερμίτες (παραπέμποντας στους αγαπημένους του Beatles) και το 1983 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ.

Το 1989 αποφασίζει να ακολουθήσει solo καριέρα ως συνθέτης και ερμηνευτής και συνεργάστηκε με πολλά μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής, όπως τους  Μαρία Φαραντούρη, Γιώργο Νταλάρα, Διονύση Σαββόπουλο, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρη Μητροπάνο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννη Κότσιρα και άλλους πολλούς. Ως solo καλλιτέχνης έβαλε την υπογραφή του σε σχεδόν 20 άλμπουμ, με το τελευταίο (« Άλλαξαν πολλά ») να κυκλοφορεί το 2017.