Το Walkman γιορτάζει 40 χρόνια ζωής

sony-walkman Ned Snowman
ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η Sony κυκλοφορεί μια επετειακή (ψηφιακή) εκδοχή του εμβληματικού αξεσουάρ μουσικής που άλλαξε συνήθειες και όρισε μια ολόκληρη εποχή.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κυκλοφορία της πιο εμβληματικής ηλεκτρονικής συσκευής της Sony, του Walkman. Το φορητό κασετόφωνο έγινε απαραίτητο αξεσουάρ κάθε μουσικόφιλου και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μέχρι την δεκαετία του 1990, όταν και έκαναν την εμφάνιση τους τα φορητά CD players.

Θέλοντας να γιορτάσει αυτή την σημαντική επέτειο, η Sony δημιούργησε ένα ψηφιακό Walkman, το NW-A100TPS, το οποίο αντλεί έμπνευση και πολλά στοιχεία από τον αναλογικό «πατέρα» του. Το νέο μοντέλο έρχεται με ειδική θήκη που θυμίζει αρκετά το σχέδιο του πρώτου Walkman και έχει μάλιστα μια οθόνη 3,6 ιντσών που απεικονίζει μια κασέτα να «γυρνάει» όταν παίζει μουσική.

Το νέο Walkman, το οποίο παρουσιάστηκε σε πρόσφατη έκθεση στο Βερολίνο και αναμένεται να βγει στην αγορά τον Νοέμβριο, έχει χωρητικότητα 16 GB (οπότε θα πρέπει να είστε πιο επιλεκτικοί με την μουσική που θέλετε να έχετε μαζί σας) ενώ η επαναφορτιζόμενη μπαταρία του φέρεται να διαρκεί 26 ώρες.

Το λογισμικό την νέας συσκευής τρέχει με Android και περιλαμβάνει έναν ψηφιακό ενισχυτή S-Master HX για υψηλής ποιότητας απόδοση ήχου. Στα «bonus» του Walkman είναι ένα ειδικό φίλτρο που προσθέτει το χαρακτηριστικό «φύσημα» των δίσκων βινυλίου, για έναν πιο ρετρό ήχο.

Reuters / Kim Kyung-Hoon

«Κάντε μια βόλτα στο χρόνο με την 40ή επετειακή έκδοση. Δεν ήταν όλα καλύτερα τότε, αλλά μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα των δύο κόσμων με τον ιστορικό σχεδιασμό του Walkman, ενώ έχετε την αιχμή της τεχνολογίας στα χέρια σας» αναφέρει η ανακοίνωση της Sony.