Ο Jonny Greenwood των Radiohead απέκτησε τη δική του δισκογραφική εταιρεία

Jonny-greenwood-radiohead
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η Octatonic Records θα εστιάσει σε σύγχρονη κλασική μουσική και ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο συλλογών με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Ο Jonny Greenwood ίδρυσε μια νέα δισκογραφική εταιρεία, την Octatonic Records, η οποία θα λειτουργεί ως θυγατρική της Council Records. Το νέο εγχείρημα του κιθαρίστα των Radiohead θα εστιάσει σε σύγχρονη κλασική μουσική και έχει ήδη προγραμματίσει την κυκλοφορία δύο δίσκων.

«Καταγράφω τους μουσικούς με τους οποίους έχω συνεργαστεί και συναντήσει στον κόσμο της σύγχρονης κλασικής μουσικής. Από τότε που έκανα το πρώτο μου soundtrack, έχω γίνει φίλος με πολλούς από αυτούς τους εξαιρετικούς μουσικούς και εξοικειώθηκα με την μουσική που παίζουν. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος εκεί έξω» δήλωσε ο Greenwood για την ίδρυση της εταιρείας του.

Οι δύο πρώτες κυκλοφορίες της Octatonic Records τιτλοφορούνται «Volume 1» και «Volume 2» και περιλαμβάνουν επιλεγμένα τραγούδια καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, αλλά και προσωπικές συνθέσεις του Greenwood. Τα δύο άλμπουμ θα γίνουν διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή στις 24 Σεπτεμβρίου και σε βινύλιο στις 4 Οκτωβρίου.

«Ελπίζω πως αυτές οι ηχογραφήσεις θα ενθαρρύνουν περισσότερο κόσμο να δει ζωντανά κλασική μουσική και να δείξει ενδιαφέρον στους καλλιτέχνες που συμπεριλαμβάνονται [στα δύο άλμπουμ]. Και, αν και μια ηχογράφηση μπορεί μονάχα να προσεγγίσει το αληθινό πράγμα, θα εργαστώ σκληρά για να παράγω ηχογραφήσεις που θα ενθαρρύνουν να δει κανείς την μουσική ως κάτι ζωτικό και παθιασμένο» συμπλήρωσε ο Greenwood για τους στόχους της Octatonic Records.