Η Siri «σκότωσε» τον Bob Dylan

bob-dylan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η υπηρεσία αναζήτησης της Apple θεωρεί πως ο Αμερικάνος μουσικός πέθανε πριν από 11 χρόνια.

Ένα σφάλμα στο λογισμικό της Siri – του virtual assistant στα κινητά της Apple – είχε ως αποτέλεσμα τον «θάνατο» του Bob Dylan πριν από 11 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα λόγω του glitch, η Siri ενημέρωνε τους χρήστες πως ο Αμερικάνος μουσικός «έφυγε» στις 24 Απριλίου 2008.

Παραδόξως, το αποτέλεσμα που προβάλει η σχετική αναζήτηση της Siri αναφέρει σε ενεστώτα χρόνο πως «ο Bob Dylan είναι ένας Αμερικάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός».

Shutterstock / Chayantorn Tongmorn

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Siri έχει διαδώσει λανθασμένες μακάβριες πληροφορίες για αστέρες το θεάματος. Στο παρελθόν η Siri ισχυρίστηκε πως ο John Travolta πέθανε το 2017, ενώ πιο πρόσφατα πως ο Stan Lee της Marvel Comic πέθανε τον Ιούλιο του 2018 – πέντε μήνες πριν τον πραγματικό θάνατο του.

Το σφάλμα της Apple έγινε γνωστό μέσω του Vice την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, όταν και ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορήσει μια σπάνια συνεργασία του Dylan με τον Johnny Cash από το 1969. Tο 15ο άλμπουμ στη σειρά των «Bootleg Sessions» που κυκλοφορεί την 1 Νοεμβρίου μέσω των Columbia και Legacy Records τιτλοφορείται «Travelin’ Thru 1967 – 1969».

Όπως δηλώνει ο τίτλος, το άλμπουμ καλύπτει τα δυο χρόνια που πέρασε ο Dylan στο Νάσβιλ και περιλαμβάνει 47 ακυκλοφόρητα κομμάτια σε τρία CD ή τρία βινύλια, μεταξύ των οποίων πολλά από τις σπάνιες ηχογραφήσεις με τον Cash. Η προπώληση του άλμπουμ έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της επίσημης σελίδας του Dylan.