Τα BRIT Awards σκέφτονται να καταργήσουν τις ξεχωριστές κατηγορίες ανδρών και γυναικών

brit-awards-statue-brabeio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η απόφαση αντικατοπτρίζει τις «σημαντικές αλλαγές» που σημειώνονται στην βιομηχανία της μουσικής τα τελευταία χρόνια.

Οι διοργανωτές των BRIT Awards εξετάζουν το ενδεχόμενο κατάργησης των ξεχωριστών κατηγοριών ανδρών και γυναικών, ακολουθώντας το παράδειγμα των βραβείων Grammy. Σύμφωνα με άρθρο της Sun, η σχετική απόφαση αυτή ενδέχεται να παρθεί για τα βραβεία του 2021.

Μια ανώνυμη πηγή του άρθρου τόνισε πως οι διοργανωτές δεν θέλουν να απομονώσουν καλλιτέχνες με ρευστό ή non-binary φύλο και θεωρούν ότι σημειώνονται σημαντικές αλλαγές στον χώρο της μουσικής. Το παράδειγμα του Sam Smith είναι χαρακτηριστικό, καθώς ο Βρετανός μουσικός έχει δηλώσει πως νιώθει ότι το φύλο του αλλάζει και πρόσφατα ζήτησε να αναφέρονται σε αυτόν με ουδέτερες αντωνυμίες.

JM Enternational/PA / John Marshall

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στις κατηγορίες μεγάλων μουσικών βραβείων, αφού το 2012 οι διοργανωτές των Grammy συνέπτυξαν τα βραβεία καλύτερης ανδρικής και γυναικείας pop ερμηνείας, ενώ αντίστοιχα από το 2017 στα MTV Music Awards πλέον απονέμεται ένα βραβείο για τον καλύτερο καλλιτέχνη της χρονιάς, ανεξαρτήτου φύλου.

Εκπρόσωπος του BBC σχολίασε πως στα BRIT Awards του 2020 θα υπάρχουν ξεχωριστές κατηγορίες ανδρών και γυναικών, όμως συμπλήρωσε πως το 2021 θα υπάρξουν «σημαντικές αλλαγές» που θα συμπεριλαμβάνουν «περισσότερη μουσική και ορισμένες αλλαγές κατηγοριών».