Beyoncé: «Η Blue Ivy είναι πολιτισμικό σύμβολο»

blue-ivy-carter Beyonce
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η χρήση του ονόματος της κόρης των Carters για εμπορικούς σκοπούς αναμένεται να κριθεί στα αμερικάνικα δικαστήρια.

Τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος της επτάχρονης Blue Ivy Carter – κόρης της Beyoncé και του Jay-Z – έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης. Στα πλαίσια εκδίκασης της υπόθεσης, η Beyoncé χαρακτήρισε την κόρη της «πολιτισμικό σύμβολο».

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016, όταν οι δικηγόροι των Carters κατέθεσαν αίτηση για αποκτήσουν το trademark για το όνομα «Blue Ivy Carter», προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά καλλυντικών και παιδικών ειδών.

Ένα χρόνο αργότερα όμως, τον Μάιο του 2017, η Veronica Morales κατέθεσε ένσταση καθώς από το 2012 έχει αποκτήσει το trademark για το «Blue Ivy», το οποίο είναι και το όνομα της εταιρείας διοργάνωσης lifestyle event στην Βοστόνη.

Σύμφωνα με τους Carters, η Morales έχει προσπαθήσει να αποκτήσει δημοσιότητα συνδέοντας την επιχείρηση της μαζί τους. Η νομική πλευρά των Carter έδωσε ως παράδειγμα μια ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε η Morales για να συζητήσει για την επιχείρηση της λίγο μετά την γέννα της Blue Ivy.

Οι δικηγόροι της Beyoncé ισχυρίζονται πως τα δύο trademarks διαφέρουν αρκετά λόγω της χρήσης του επωνύμου της Blue Ivy και δύσκολα θα μπορούσε κανείς να μπερδέψει τις δύο επιχειρήσεις καθώς δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς κλάδους.

«Η Blue Ivy Carter είναι ένα πολιτισμικό σύμβολο που έχει χαρακτηριστεί μια μίνι στυλιστική σταρ» αναφέρει η πλευρά της Beyoncé, συμπληρώνοντας πως η επτάχρονη έχει «αποθεωθεί» για το γούστο και την αντίληψη της για την μόδα.