Billie Eilish και Woody Harrelson καλούν τον κόσμο να δράσει για το περιβάλλον

billie-eilish-woody-harrelson
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Βρισκόμαστε σε μια κλιματική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» τόνισαν οι δύο αστέρες του θεάματος στο βίντεό τους.

Η Billie Eilish και ο Woody Harrelson ένωσαν τις φωνές τους και σε ένα μήνυμα τους μέσω βίντεο καλούν τον κόσμο να αναλάβει δράση ώστε να μην επιταχυνθεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν πάρει πολλοί αστέρες από τον χώρο του θεάματος, όπως ο Leonardo DiCaprio και ο Will Smith.

«Η Γη μας θερμαίνεται και η στάθμη των ωκεανών μεγαλώνει. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα καταστρέφουν εκατομμύρια ζωές» τονίζει η τραγουδίστρια του «bad guy» στο βίντεο, ενώ παράλληλα προβάλλονται εικόνες καταστροφής του πλανήτη.

Στη συνέχεια ο Harrelson παίρνει τον λόγο και σχολιάζει την αποψίλωση του Αμαζονίου και της Καλιφόρνια, για να υπογραμμίσει πως υπάρχει ελπίδα. «Η ιστορία μάς έχει δείξει πως όταν αρκετός κόσμος ξεσηκωθεί και απαιτήσει αλλαγές, τότε αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δράσουν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Οι δύο αστέρες συζητούν για τις διαμαρτυρίες για την κλιματική αλλαγή που γίνονται το τελευταίο διάστημα και καλούν τους θεατές του βίντεο να συμμετάσχουν σε αντίστοιχες δράσεις περιβαλλοντολογικών οργανώσεων, όπως την Greenpeace.

NBC / Rosalind O’Connor

Η Eilish και ο Harrelson εμφανίστηκαν μαζί σε πρόσφατο επεισόδιο του «Saturday Night Live».

Η Σουηδή ακτιβίστρια, Greta Thunberg, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της κοινής γνώμης μετά τον συγκινητικό και οργισμένο λόγο που έδωσε στον ΟΗΕ, μοιράστηκε το βίντεο των Eilish και Harrelson μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, δίνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην πρωτοβουλία τους.