Η αθέατη πλευρά της Amy Winehouse

i-atheati-pleura-tis-amy-winehouse

www.jewishmuseum.org.uk/Amy

ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Λίγες μόλις μέρες πριν κλείσουν 2 χρόνια από το θάνατο της, η οικογένειά της Amy Winehouse εγκαινίασε την έκθεση –αφιέρωμα στο μοναδικό αυτό φαινόμενο, που γνώρισε η παγκόσμια μουσική σκηνή.

«Amy Winehouse A Family Portrait» ονομάζεται η έκθεση που φιλοξενεί προσωπικά αντικείμενα της σπουδαίας αυτής τραγουδοποιού, που χάθηκε άδοξα στις 23 Ιουλίου του 2011.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Εβραϊκό Μουσείο του Λονδίνου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και την επιμέλειά της έχει αναλάβει ο αδερφός της Alex και η σύζυγός του, Riva, αποτίνοντας φόρο τιμής στην αγαπημένη τους Amy.

Η οικογένεια Winehouse έδωσε «το ελεύθερο» τους υπευθύνους του μουσείου να επιλέξουν ανάμεσα από τα προσωπικά αντικείμενα της τραγουδίστριας, τα οποία εξέφραζαν για εκείνη το πάθος της για τη μουσική, τη μόδα, το sudoku, το Λονδίνο αλλά και την οικογένειά της.

H Amy ήταν κοντά στην οικογένειά της και είχε ισχυρούς δεσμούς με τις εβραϊκές της ρίζες και την κληρονομιά της. Μεταξύ των διαφόρων αντικειμένων που εκτίθενται, περιλαμβάνονται πολλές αθέατες φωτογραφίες της οικογενειακής ζωής της Amy, από οικογενειακά δείπνα, από το Barmitzvah του αδερφού της, Alex αλλά και vintage φωτογραφίες της αγαπημένης γιαγιάς, Cynthia.

Το Εβραϊκό Μουσείο, βρίσκεται στην περιοχή Camden Town στο Λονδίνο και αποτελεί το ιδανικό μέρος για μία έκθεση γεμάτη... Amy, καθώς εκεί έζησε και πέθανε η γνωστή τραγουδίστρια.

Πληροφορίες: The Jewish Museum, Raymond Burton House, 129- 131 Albert Street, London NW1 7NB, www.jewishmuseum.org.uk/Amy , [email protected] , τηλ. ++020 7284 7384, διάρκεια έκθεσης: έως 15 Σεπτεμβρίου.