Η «σοπράνο των δρόμων» του Λος Άντζελες έχει πρόταση από δισκογραφική εταιρεία

emily-zamourka
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ένα βίντεο με την Emily Zamourka να τραγουδά στο μετρό της πόλης έγινε viral και συγκίνησε εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.

Μια άστεγη γυναίκα, η Emily Zamourka, φέρεται να έχει στα χέρια της ένα συμβόλαιο δισκογραφικής εταιρείας μετά την κυκλοφορία ενός viral βίντεο όπου τραγουδά το «O mio babbino caro» του Puccini στο μετρό του Λος Άντζελες. Το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο Twitter από το αρχηγείο της αστυνομίας του Λος Άντζελες γρήγορα έγινε viral, συγκινώντας εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.

Στην ανάρτηση της, η αστυνομία σχολίασε πως «Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι αποκαλούν το Λος Άντζελες σπίτι. Τέσσερα εκατομμύρια ιστορίες. Τέσσερα εκατομμύρια φωνές. Ορισμένες φόρες πρέπει να σταματήσεις και να ακούσεις μια, να ακούσεις κάτι όμορφο».

Όπως έχει γίνει γνωστό, η 52χρονη Zamourka έχει λάβει κλασική μουσική παιδεία και μετακόμισε από την Ρωσία στην Αμερική πριν από 20 περίπου χρόνια. Κάποια στιγμή αρρώστησε και έμεινε άστεγη καθώς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στους υψηλούς νοσοκομειακούς λογαριασμούς.

Πριν από δύο χρόνια ένας άνδρας της έκλεψε και κατέστρεψε το πολυαγαπημένο της βιολί αξίας 10.000 δολαρίων μετά από μια ερμηνεία. «Ήταν ο θησαυρός μου και ήταν το εισόδημα μου. Ήταν τα πάντα» δήλωσε σε συνέντευξη η «σοπράνο των δρόμων», όπως έχει γίνει γνωστή.

CNN

Η συγκλονιστική ερμηνεία της Zamourka έγινε ανάρπαστη και πολλοί χρήστες του Twitter τόνισαν πως κάποιος πρέπει να την βοηθήσει ώστε να γίνει επαγγελματίας τραγουδίστρια της όπερα. Σύμφωνα με το ΤΜΖ, ο υποψήφιος για Grammy παραγωγός Joel Diamond της έχει προσφέρει ένα συμβόλαιο συνεργασίας με την δισκογραφική του εταιρεία Silver Blue Records. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Zamourka έχει συμφωνήσει.

Παράλληλα άλλοι χρήστες έχουν ξεκινήσει έναν διαδικτυακό έρανο μέσω του GoFundMe συγκεντρώνοντας πάνω από 60.000 δολάρια για να την βοηθήσουν να αντικαταστήσει το βιολί της και να βρει μόνιμη κατοικία «εφόσον επιθυμεί τη βοήθεια».